Nieuwe Scramble cover voor 332 !!

ImageImageHere you will find messages from the Scramble Administration and Editorial Team. Please read them! You can also leave any comments or suggestions about this Message Board, the Scramble website or the magazine.

Forum rules
ImageImage
Spine24
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1711
Joined: 09 Oct 2003, 16:46
Location: PALO

Post by Spine24 »

Spine24 wrote:Daarom wil ik mijn abo opzeggen......hoe doe ik dat?
Mag via PM hoor....
User avatar
Stefan
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 5437
Joined: 18 Sep 2002, 12:56
Subscriber Scramble Magazine: Stefan
Contact:

Post by Stefan »

Spine24 wrote:
Spine24 wrote:Daarom wil ik mijn abo opzeggen......hoe doe ik dat?
Mag via PM hoor....
Heb toch de moeite genomen om deze gegevens voor je op te zoeken:

Dutch Aviation Society / Scramble
P.O. Box 75545, NL-1118 ZN Schiphol
The Netherlands
Fax: +31-(0)84 - 738 3905
E-Mail: info@scramble.nl

Groeten,
Stefan
User avatar
Eddie
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 955
Joined: 22 Apr 2004, 13:03
Location: EHEH / EHRD

Post by Eddie »

Hans wrote:Hoi,

Ik snap dat niet iedereen hier even blij mee is, maar.....
Spine24 wrote:Ik heb er geen zin in om elke keer naar de zolder te lopen om een oude issue op te zoeken om het eerste/laatste woord van pagina huppeldepup op te zoeken en het dan digitaal te moeten bekijken.
.... daarom hebben we het juist in PDF formaat gegoten, zodat iedereen het op zijn eigen computer kan bewaren, en kan uitprinten indien gewenst, en dan zelfs alleen maar die pagina's die je dan in hard copy wilt hebben (wel/geen Latijns Amerika, wel/geen oost Azie etc). Dat betekenend dus dat je één maal per maand inderdaad even dat wachtwoord moet opzoeken.
Hans
Ook ik vind het een groot gemis dat de updates er niet meer in staan. Het gaat er niet om dat ik het kan downloaden en uitprinten met handige zoekfuncties etc. Ik vind het gewoon vele male makelijker om het in het blad tegen te komen zonder dat ik er moeite voor hoef te doen. Mijn oude scrambles liggen thuis of op mijn werk wat betekent dat ik niet altijd even snel een woordje op kan zoeken.

Ik hoop gewoon dat ze weer terugkomen en dat er een andere sectie weggaat (soviet updates bv :? ) Scramble was altijd een blad van de nummertjes en ik heb het gevoel dat dat steeds meer gaat verdwijnen... en dat is zonde!
User avatar
pjotrtje
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3241
Joined: 30 Jan 2004, 10:12
Subscriber Scramble Magazine: Yessir

Post by pjotrtje »

Eddie wrote:Mijn oude scrambles liggen thuis of op mijn werk wat betekent dat ik niet altijd even snel een woordje op kan zoeken.
Nu wordt het voor jou dus interessanter! Want als de updates in het blad zouden staan kun je dus niet altijd bij het nummertje, immers: het oude blad ligt thuis of op je werk.
Wanneer je nu altijd het laatste nummer van Scramble gewoon in je tas doet, altijd bij de hand hebt, kun je ALTIJD bij de updates, ook die van een jaar geleden. Het wachtwoord wordt altijd uit de laatste of de één na laatste Scramble gehaald, maar de achterliggende data is volledig bereikbaar. Voor jou dus een vooruitgang...
== All is well, as long as we keep spinning ==
Numbercruncher
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1067
Joined: 13 Mar 2006, 16:43
Type of spotter: S3
Subscriber Scramble Magazine: Numbercruncher
Location: AMS/EHAM

Post by Numbercruncher »

pjotrtje wrote: Wanneer je nu altijd het laatste nummer van Scramble gewoon in je tas doet, altijd bij de hand hebt,
Ff een reality check hoor: zijn er daadwerkelijk mensen die altijd hun Scramble bij de hand hebben? :shock:

Misschien moeten er dan speciale Scramble-tasjes ontwikkeld worden? :lol:

Grtz,

Robert W
"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move."

Douglas Adams
User avatar
ehusmann
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 5848
Joined: 03 Aug 2005, 14:34
Location: Loures, Portugal

Post by ehusmann »

Eddie wrote:Scramble was altijd een blad van de nummertjes en ik heb het gevoel dat dat steeds meer gaat verdwijnen... en dat is zonde!
Zonder hiermee kritiek te willen leveren, hier ben ik ook een beetje bang voor. Zeker bij militair bespeur ik een beetje een teruggang in de nummers en dat vind ik ook erg jammer.
Ik waardeer al jullie pogingen om het blad in leven te houden. Een Scramble die verdwijnt is namelijk nog erger dan een foto Scramble, maar ik hoop wel dat de echte Scramble nooit helemaal zal verdwijnen.....

Erwin
User avatar
RobertMB
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 785
Joined: 28 Aug 2004, 12:44
Subscriber Scramble Magazine: RobertMB
Location: Groningen
Contact:

Post by RobertMB »

Om eerlijk te zijn vind ik dat er (te?)veel lezers zijn die verwachten dat een blad aan ALLE persoonlijke eisen kan voldoen.
Wat de ene persoon een prima rubriek vindt is voor de ander minder waardevol of misschien wel nutteloos.

Ik vindt dat Scramble al jarenlang een prima balans weet te vinden om zoveel mogelijk interessante rubrieken en nieuws te publiceren en het onmogelijk is om voor iedereen HET ideale blad te zijn....

Tevens erg egoistisch om een rubriek naar de prullebak te verwijzen die voor een ander waarschijnlijk WEL interessant is.

Ik ben nog steeds een tevreden Scramble lezer en daar de luchtvaarthobby door iedereen op zijn/haar wijze wordt ingevuld is het onmogelijk om aan ALLE wensen tegemoed te komen. Echter heb ik nog NOOIT een Scramble nummer gehad waar van ik dacht: dit lijkt nergens op.... ;-)

Ga zo door redactie en hoop dat de luitjes die het abbo op willen zeggen zich nog eens bedenken. Tevens ben ik erg benieuwd welke alternatieven er zijn.... Of gaan deze "klagers" zich verenigen en een eigen magazine uitgeven ??

Groetjes en op naar nummer "Triple Three" !

Robert
Last edited by RobertMB on 22 Jan 2007, 12:08, edited 1 time in total.
DAP

Post by DAP »

RobertMB wrote:....en een eigen magazine uitgeven ??
Ben al met zoiets bezig. Meer nieuws hoop ik binnen 2 maanden!!!!!!
Zal een zeer verrassende uitgave worden!!!! :lol:
Nadere informatie volgt!!!

Gr
Dennis
Last edited by DAP on 22 Jan 2007, 12:48, edited 1 time in total.
User avatar
RobertMB
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 785
Joined: 28 Aug 2004, 12:44
Subscriber Scramble Magazine: RobertMB
Location: Groningen
Contact:

Post by RobertMB »

Altijd leuk om er nog een abbo bij te nemen..... Denk dat er zeker plaats is voor publicaties die op bepaalde interesse gebieden meer nadruk kunnen leggen. Ik ben benieuwd en waardeer zo'n initiatief enorm al lijkt mij het pittig om zoiets van de grond te krijgen...

Succes en bij deze wou ik mij alvast opgeven ! :lol:

Robert
User avatar
cHabu
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 5510
Joined: 22 Jan 2005, 20:49
Subscriber Scramble Magazine: cHabu
Location: Alkmaar / Wijchen
Contact:

Post by cHabu »

Een hoop reacties en als niet-abonnee pik ik er een paar uit:
DAP wrote:Waar ik mee zit, is dat Scramble een spottersblad is wat steeds meer op de fotografie in gaat. Terwijl dat juist een item is wat je makkelijk en tegen beter kwaliteit op de site af kan.
Feit is dat (digitale) fotografie deel uit maakt van onze hebby. Als zodanig kan het geen kwaad om dit onderdeel uit te diepen.

Als niet-abonee kan ik niet bij de 'gecodeerde' info op de site, dus als de redactie er voor zou kiezen dit via het web te doen, dan vrees ik dat ook dit op slot gaat. Klopt, het feit dat ik geen abonnee ben is eigen keuze, dus ook het gemis aan 'gecodeerde info' is eigen keuze. Net als de keuze tussen twee (kwalitatief goede) bladen (voor de leken hebik het hier over mijn keuze tussen Airnieuws en Scramble). Als civiele spotter is die keuze makkelijk gemaakt.
DAP wrote:Misschien is het handig om online een enquete te plaatsen die alleen door de abonees ingevuld kan worden. Uit ervaring weet ik dat tegenwoordig de respons met 32% toeneemt van een online enquete versus een papieren versie.
Vraag ik mij af waarom een enquette alleen door abonnees zou moeten worden ingevuld. Ook veel niet-abonnees lezen het blad.....
Michel wrote:Verder vind ik dat wanneer je het blad in het engels wilt doen, je ook echt alles in het engels moet zetten. Namen als "Antwerpen" en "Oostende" klinken niet echt engels namelijk
Yep, maar ik zie het meer als een kinderziekte, net als de taalfouten die er in het eerste nummer zaten. Ik vond het primair niet zo'n slim idee, maar het eerste nummer ziet er aardig uit. Er zijn nog punten die bijgeschaafd moeten worden, maar ik begrijp dat er een flinke redactie is dus dat zou moeten lukken met elkaar.
Numbercruncher wrote:
pjotrtje wrote: Wanneer je nu altijd het laatste nummer van Scramble gewoon in je tas doet, altijd bij de hand hebt,
Ff een reality check hoor: zijn er daadwerkelijk mensen die altijd hun Scramble bij de hand hebben?
Tja, ik begrijp Scramble wel, maar ook ik heb de scramble niet op zak. (Als ik het nieuwste nummer aan het lezen ben.)

Als je, zoals ik doe, kiezen moet tussen twee bladen dan wegen de negatieve punten zwaarder dan de positieve punten en ik lees dat het bij een aantal hier in het forum ook zo is.
DAP wrote:
RobertMB wrote:....en een eigen magazine uitgeven ??
Ben al met zoiets bezig. Meer nieuws hoop ik binnen 2 maanden!!!!!!
Zal een zeer verrassende uitgave worden!!!!
Lijkt een beetje op het maken van een eigen forum, omdat je het niet eens bent met de regels van het forum waar je nu op zit.....

Ik ben zelf iemand die z'n poot nogal stijf kan houden en hard uit de hoek kan komen, zoals sommige op dit forum kunnen be-amen, maar of 'een eigen magazine beginnen' het juiste idee is, dat betwijfel ik.

Hoewel ik je motivatie niet juist vind, wens ik je wel succes met je idee. Tenslotte heeft iedereen recht op een kans... ;)
Henk Voortwijs wrote:Met een aantal ben ik het eens, met een aantal ook niet. Feit blijft dat alles door vrijwilligers wordt gerund. En je kunt het nooit iedereen naar het zin maken.
Klopt grotendeels, maar als vrijwilliger hoor je toch je uiterste best te doen, anders is het verspilde energie. Ik weet dat uit ervaring. Als je je niet meer volledig kunt (of wilt) inzetten, dan wordt het tijd om op te stappen.

Sluit ik af met het herhalen van een eerder statement:

Met een redactie als Scramble, moet het niet moeilijk zijn om alle rimpels glad te strijken en alle foutjes uit het eerste nummer te halen. Pas dan kan je echt oordelen en conclussies trekken. [Zeg ik dit ?]

Ik ben geen abonnee en zal het waarschijnlijk ook nooit worden, toch denk ik dat de 'engelse' omslag een goede keuze kan zijn....

Of het slaagt is voor een groot deel afhankelijk van de instelling van de redactie en voor de binding die de abonnees met het blad hebben....

Tenslotte verdient alles (dus ook deze 'omkeer') een kans en hoor je niet te oordelen over één nummer..... [ik geloof niet dat dit mijn woorden zijn...]

Bye, Chris.
Image

=> Sync your files online and across computers with Dropbox. (2GB account is free!)

Only when you can share knowledge, can you enjoy knowledge !
Spine24
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1711
Joined: 09 Oct 2003, 16:46
Location: PALO

Post by Spine24 »

cHabu wrote:Feit is dat (digitale) fotografie deel uit maakt van onze hebby. Als zodanig kan het geen kwaad om dit onderdeel uit te diepen.
Moeten we hier nu over verder discuseren? Dacht het niet.
Dat fotografie deel uit maakt van jouw luchtvaarhobby, prima.
In ieder geval niet van de mijne [geen feit dus], verder heb ik Scramble altijd gezien als een spottersblad, dus met nummertjes e.d. en niet met een cursus fotografie.
Ik ga het nog een nummer aanzien, maar ik vrees dat ik de conclusie al weet.
User avatar
Key
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 10536
Joined: 06 Dec 2002, 09:21
Subscriber Scramble Magazine: Erik
Location: ex EHAM

Post by Key »

Hoi, nog even een korte reactie op wat kreten hierboven.

- Er zijn meer lezers die Scramble juist 'teveel nummertjes' vonden dan 'te weinig'. Daar hebben wij dus wat aan gedaan. Nee, ik ga de bron van de info en de uitvoering door ons niet weer bediscussiëren.

- Een abonnee van Scramble, die dus betaalt voor de productiekosten, moet meer aan het produkt Scramble hebben dan iemand die niet betaalt (en bij abonnees reken ik in dit kader ook de kopers van losse nummers). De enige praktische manier die wij nu hebben om info op de site alleen aan hen aan te bieden is via de wachtwoorden uit het gedrukte exemplaar. Alternatieven zijn we ons van bewust maar kunnen we momenteel niet realiseren.
Als je op je werk bij alle Scramble-info wilt kunnen, neem je het blad dus mee. Veel mensen zullen op hun werk helemaal geen tijd voor Scramble hebben en kunnen dan dus thuis bij alle info. Wat is het praktische probleem?

- Scramble richt zich op alles wat met spotten te maken heeft, al is de Radio Activity helaas verdwenen bij gebrek aan een redacteur die de sectie kan continueren. Lang niet alle spotters vinden alle onderdelen interessant dus voor bijna niemand is alles in Scramble interessant. Zodra een groot genoeg deel van de ca. 160 maandelijkse pagina's dat wel is, heeft een abo dus nut. Fotografie is absoluut een groot onderdeel van de spotterswereld, en dus besteedt Scramble er aandacht aan.

- Vliegveldnamen bij movements e.d. worden sinds jaar en dag in Scramble vermeld zoals ze lokaal geschreven worden, tenzij dat met ons schrift niet goed gaat en dan wordt het de vertaling in de voertaal van het blad. Antwerpen blijft dus Antwerpen maar Moskou zal Moscow moeten worden. Overigens, als men het al van dit soort zaken moet hebben om een oordeel te vellen over het al dan niet slagen van de Engelstalige Scramble maak ik me geen zorgen! 8)


Erik
Aerial Locomotion and Transport
User avatar
Eddie
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 955
Joined: 22 Apr 2004, 13:03
Location: EHEH / EHRD

Post by Eddie »

Key wrote: Als je op je werk bij alle Scramble-info wilt kunnen, neem je het blad dus mee. Veel mensen zullen op hun werk helemaal geen tijd voor Scramble hebben en kunnen dan dus thuis bij alle info. Wat is het praktische probleem?
Erik
Praktisch probleem is dat ik nu drie weken ergens anders op cursus zit en dus niet bij de laatste drie edities kan voor een woordje op pagina 76. Maar dat terzijde. Ik vind het gewoon fijn om thuis op de bank of om mijn werkt tijdens pauzes de scramble te lezen en vind het nu dus jammer dat ik voor een onderdeel van het blad wat ik altijd lees nu ineens allemaal moeilijke trukken moet uithalen om het te kunnen lezen. Dat het mogelijk is vind ik een goede zaak (beter iets dan niets) maar nu moet ik dus elke keer de updates downloaden en uitprinten wat mij dus extra tijd en geld kost. Iets wat de laatste 15 jaar voor mij altijd netjes in het blad heeft gestaan is nu dus minder toegankelijk en kost mij nog meer ook.

Dat vind ik zonde!

Key wrote: - Vliegveldnamen bij movements e.d. worden sinds jaar en dag in Scramble vermeld zoals ze lokaal geschreven worden, tenzij dat met ons schrift niet goed gaat en dan wordt het de vertaling in de voertaal van het blad. Antwerpen blijft dus Antwerpen maar Moskou zal Moscow moeten worden.
Erik
Dat wordt wel lastig met Thaise en Chinese velden dan :lol:
Numbercruncher
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1067
Joined: 13 Mar 2006, 16:43
Type of spotter: S3
Subscriber Scramble Magazine: Numbercruncher
Location: AMS/EHAM

Post by Numbercruncher »

Key wrote:... De enige praktische manier die wij nu hebben om info op de site alleen aan hen aan te bieden is via de wachtwoorden uit het gedrukte exemplaar. ... Wat is het praktische probleem?
Ik werk op vele locaties aan mijn vliegtuigadministratie. Daarvoor heb ik de beschikking over diverse online resources. Handig toch, dat Wireless Internet? Alleen de Scramble DB kom ik effectief alleen thuis in, want in plaats van een eenvoudig wachtwoord moet ik daarvoor dan een boekwerk meeslepen... :(

Dat is het praktische probleem. Daarnaast vind ik de manier die nu gehanteerd wordt overigens alles behalve praktisch... :shock:

Grtz,

Robert W
"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move."

Douglas Adams
User avatar
Key
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 10536
Joined: 06 Dec 2002, 09:21
Subscriber Scramble Magazine: Erik
Location: ex EHAM

Post by Key »

Hoi,

Over het inloggen voor de updates het volgende: volgens mij ging de discussie over het verschil tussen Scramble updates in online beschermde pdf enerzijds, en Scramble updates gedrukt in het blad anderzijds. Dat staat los van wat andere sites doen of op hoeveel plekken je werkt. Ook heb ik al aangegeven dat de inlog zeker niet ideaal is maar wij momenteel geen beter systeem kunnen realiseren.

Aangezien het online moeten zijn door bijna niemand als probleem genoemd wordt (lang leve ons verwebte land) is er volgens mij nog steeds geen extra probleem: zowel voorheen als nu heb je de laatste Scramble nodig om de laatste updates te kunnen inzien! Wat er nu anders is, is dat je inderdaad niet rustig op de bank hangend erbij kunt zeg maar, maar daar krijg je voor terug dat je met een Ctrl-f meteen vindt wat je zoekt en uiteindelijk met de laatste Scramble, zoals reeds gezegd, online bij veel meer kunt dan alleen de updates uit de laatste Scramble.

Wij vinden dat een verbetering, naast het inspelen op de vraag naar 'minder nummers in het blad'. Natuurlijk zal het niet iedereen's smaak zijn, daar hebben we ook begrip voor maar de afweging is gemaakt zoals hij nu is. Ik zie echter nog steeds niet in waar je nu allemaal meer "Scrambles naartoe moet slepen" dan voorheen. Minder, dat wel.

Over de Chinese en Thaise namen: nee hoor, nog eens lezen aub. :wink:


Erik
Aerial Locomotion and Transport
Post Reply