Eindelijk Jet Airways?

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
Post Reply
Remco
Scramble Rookie
Scramble Rookie
Posts: 89
Joined: 08 Jan 2004, 10:52
Subscriber Scramble: Remco

Eindelijk Jet Airways?

Post by Remco »

In een interview met Pieter Elbers (KLM) in het FD over de samenwerking met Etihad kwam ook Jet Airways weer eens ter sprake. Hierin werd genoemd dat Jet Airways vanuit twee bestemmingen in India naar Schiphol gaat vliegen waarbij samenwerking met KLM een logisch gevolg is. Dit is het stuk tekst:
---
Jet Airways

Nu komt naar verwachting ook het Indiase Jet Airways naar Schiphol. Etihad is sinds vorig jaar voor 24% aandeelhouder in deze luchtvaartmaatschappij. Hiermee komt er weer een extra concurrent naar Schiphol, die nota bene van de eigen partner is.

‘We staan open voor samenwerken met Jet Airways’, zo stelt Elbers. ‘Voor ons zou dat positief kunnen zijn, omdat India een enorme markt met een geweldig groeipotentieel. Jet Airways is interessant omdat zij straks rechtstreeks vliegt op een twee bestemmingen in India en vooral ook verbindingen heeft met secundaire luchthavens. Dat is weer complementair aan de passagiers die via Abu Dhabi naar India willen reizen.’ Ook voor Jet lijkt een mogelijke samenwerking interessant omdat het daarmee toegang krijgt tot het Europese netwerk van KLM.

---
Een en ander zou ook logisch zijn omdat Delta zich terug trekt op de Bombay route en KLM dan alleen Delhi overhoudt. Dat zou wel erg weinig zijn nadat men in het verleden ook plaatsen als Hyderabad en Calcutta heeft bediend. Etihad en KLM zouden hun samenwerking willen verstevigen en daarbij is Jet Airways een logisch bijgevolg. Het was al eerder het plan om Jet Airways naar Amsterdam te laten vliegen, dit ging echter niet door onder meer door vertraging met de samenwerking tussen Jet en Etihad en vermoedelijk ook de samenwerking tussen Etihad en Alitalia.

Iemand meer info?

Remco
User avatar
phkza
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 2258
Joined: 21 Nov 2005, 22:38
Type of spotter: Civil > Pics or it didn't happen!

Re: Eindelijk Jet Airways?

Post by phkza »

Aangezien KLM-partner Delta moest stoppen met AMS-MUM wegens de groeiende concurrentie van de ME3 (inclusief Etihad) zou je zeggen dat India prima bediend kan worden via de KLM-vlucht naar Delhi en anders Etihad via Abu Dhabi.
Post Reply

Return to “'t Praethuys”