Bijna botsing ?

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
Post Reply
User avatar
Alpha Kilo One
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 4431
Joined: 25 Apr 2005, 16:17
Type of spotter: F5
Subscriber Scramble: Jein 😉

Bijna botsing ?

Post by Alpha Kilo One »

Gevonden in "the local toiletpapers"

http://edestad.nl/lokaal/bijna-botsing- ... ren-440445

Wat er van waar is? Geen idee!
Kan het gebeurd zijn? Tuurlijk!
Ik kon op de bekende ADS-B geen echt bewijs vinden voor het beschreven verhaal, maar misschien zoek ik niet goed..... :wink:
"Nix bliev wie it es"
User avatar
Wildpicture
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 797
Joined: 06 Apr 2008, 13:57
Type of spotter: F5 Military
Location: Flevoland
Contact:

Re: Bijna botsing ?

Post by Wildpicture »

Als alles zo goed gedocumenteerd is, lijkt het wel aannemelijk dat het waar is.

Ik kan me dit soort dingen ook nog wel herinneren van vroeger toen ik als tiener aan zweefvliegen deed. Wij vlogen normaal alleen in het weekend maar soms op feestdagen en vakanties ook wel eens op door-de-weekse dagen. Dan moesten we RAF Germany waarschuwen en die stuurden dan meestal een toestel dat laag over kwam om te controleren of er ook echt gevlogen werd. Daarna bleven ze dan uit de buurt en mochten wij vliegen. De Belgen trokken zich daar meestal niet veel van aan.

Ik kan me nog wel herinneren dat ooit twee Starfighters kruisten terwijl ik nog aan de lierkabel hing. Ze waren dicht genoeg in de buurt dat ik de helmen van de piloten kon onderscheiden. Ook heb ik wel eens toestellen van bovenaf kunnen bekijken omdat ze onder me door vlogen. Wel spectaculair maar als 16-17 jarige besef je je niet helemaal wat er had kunnen gebeuren.
Joolde
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 386
Joined: 20 Jan 2014, 09:27
Location: Zeeland

Re: Bijna botsing ?

Post by Joolde »

Stond ook hier al http://forum.scramble.nl/viewtopic.php?f=48&t=138352

FB-24 lijkt rond die tijd wel in de buurt gevlogen te hebben..
https://flight-data.adsbexchange.com/ma ... 2018-05-09 laat 'm zien rond 09:50UTC op 1300-1400ft tussen Veenendaal en Kootwijkerbroek.
PH-4Q2 zit rond die tijd ergens tussen Kootwijkerbroek en Lunteren (https://flight-data.adsbexchange.com/ma ... 2018-05-09 ff zoeken naar het goede punt op het goede tijdstip :wink: )

Blijft natuurlijk wel de vraag hoe nauwkeurig deze multilateration posities zijn, maar het komt in elk geval in de buurt :)
User avatar
pjotrtje
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3356
Joined: 30 Jan 2004, 10:12
Subscriber Scramble: Pi

Re: Bijna botsing ?

Post by pjotrtje »

Ach ja... Zo te lezen was de civ piloot niet op Dutch Mil aangemeld? Wat vaak wonderlijk is, want dan had ook hij op de hoogte gebracht kunnen worden over het naderende verkeer (en het wordt ook geadviseerd). Ik heb zelf ooit eens de melding gehad dat ik same altitude voorbijgevlogen zou worden door twee Belgische F-16s en dat ze me in sight hadden. 15 seconden later inderdaad op een afstand van een metertje of 150 twee Kleine Brogel F-16s. Heerlijk.
== All is well, as long as we keep spinning ==
Post Reply

Return to “'t Praethuys”