Spottersplekken rond Schiphol, de meningen enz.

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
Post Reply
dvdzee
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 589
Joined: 12 Dec 2009, 15:40
Type of spotter: frequent

Re: Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by dvdzee »

ehusmann wrote:
dvdzee wrote:Dat is gebeurd na de 23ste April en dat komt dus door deze situatie, waarbij er 2 bijna ongelukken zijn gebeurd en vrachtwagens niet normaal de bocht om konden en over het gras moesten rijden om gewoon normaal hun werk te kunnen doen.
En helaas zijn het echt de dagjes mensen :evil: ( die helaas allen die dag onze ooster buren waren ) die het verpesten. Ik maak me daar persoonlijk zeer kwaad om en durf best om mensen aan te spreken. Ze verpesten het gewoon de dagjes mensen. Liefhebbers zetten de auto heus wel ergens goed neer en gaan zelfs een stukje wandelen / lopen of steppen.
Uhm, misschien ben ik een beetje erg traag ven begrip nu, maar als de spotters hun auto's wel ergens anders neer zetten, maar de dagjesmensen het verkeerd doen, wat is dan het probleem van parkeerverbod? Wat is er dan verpest? Volgens mij is het dan nu alleen maar beter geworden, want nu kunnen ze er niet meer parkeren... (of in elk geval op straffe van een boete).

Erwin
ehhhhhhh ja idd een beetje "dubbel" misschien maar zo gaat men dus een steeds grotere ring leggen rondom de banen waar je gewoon helemaal niet meer mag komen en dan alleen mensen met super enorme tele lenzen kunnen gaan fotograferen mits je op de enige 2 officiele plekken staat. tja ik ben er gewoon BOOOS om en zo wordt het beoefenen van je hobby op den duur onmogelijk gemaakt.
Maar tja........misschien ben ik er ook wel te serieus mee bezig hoor.
User avatar
ehusmann
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 6077
Joined: 03 Aug 2005, 14:34
Location: Loures, Portugal

Re: Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by ehusmann »

Op zich begrijp ik je wel. Als er hier voor de deur mensen foutparkeren ben ik er ook niet blij mee. De vraag in dit geval is volgens mij alleen of het echt voor spotters problemen zal opleveren. Zolang je nog wel op de plekken kan komen (maar dan zonder auto), wordt het misschien alleen maar beter. Dat is namelijk iets wat dagjesmensen vaak niet willen en díe zullen dus uiteindelijk juist op de officiele plekken terecht komen.

Erwin
Image
User avatar
rutger330
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 935
Joined: 15 Jan 2008, 08:52
Location: spijkenisse

Re: Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by rutger330 »

dvdzee, ben het helemaal met je eens...

zo ook op 25-04-2011 toen ik in de bocht bij de 06 stond.. stondern er iets van 15 a 20 auto's
vervolgens kwam de marachaussee langs en haalde de hele zooi weg zonder bekeuring.
echter waren er een paar mensen die lekker bij de hand wilde doen... om bijv te zeggen:

'er staan hier geen borden!!!?'
'we staan niet gevaarlijk alleen de mensen die in de bocht staan, staan gevaarlijk'

kan ik persoonlijk ook wel flink kwaad om worden, even een heel 'droog' voorbeeld,
als wij naar het strand zouden gaan zetten wij onze auto toch ook niet daadwerkelijk op het strand???

ik vind dat die rottige dagjes mensen eens wat logischer moeten gaan nadenken en eens aan de veiligheid gaan denken aangezien die bocht redelijk slecht overzichtelijk is vanaf de hoofddorp kant.

want op deze manier verpesten ze toch veel dingen voor de mensen die wel weten waar ze moeten parkeren...
just my 2cents :roll:
kind regards,

Rutger Patterson
Triple
Scramble Rookie
Scramble Rookie
Posts: 80
Joined: 27 Oct 2005, 20:46
Location: Westzaan

Re: Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by Triple »

De logica bij politie is al jarenlang zoek.

Ik stond deze week langs de Kaagbaan (waar je wel mag parkeren)
het hek stond wagenwijd open en de boer was op zijn land aan het
werk.
Iedereen kon zo naar binnenlopen en dat kon die boer ook niet in
de gaten houden.
2 x kwamen onze VW-jongens voorbij.
Inderdaad!! voorbij.
En dan wel zeuren over een stukje prikkeldraad bij elkaar doen.
Dat is niet goed voor de veiligheid.
Dit open hek was blijkbaar geen enkel probleem.
User avatar
kafmees
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 104
Joined: 18 Jul 2009, 20:38
Subscriber Scramble: Peter Veerman
Location: Hilversum
Contact:

Re: Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by kafmees »

We kunnen nu hel discussies gaan houden over het parkeren,maar daar schieten we niets mee op.

Het is nu eenmaal zo dat op de Reykjavikweg nu helemaal geen wagen mag staan.

Accepteer dit en zoek een alternatief om je auto te parkeren, geen enkele spotter is gebaat als je na terugkomst ontdekt dat auto is weggesleept.

( ik ben 1 van die vrachtwagenchauffeurs die dagelijks problemen ondervindt door fout geparkeerde wagens.
met dank aan dvdzee die de foto`s heeft geplaatst,zo zie je hoe het NIET moet)

Peter
User avatar
Andressi
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 212
Joined: 21 May 2007, 23:31
Location: Montfoort (UT)
Contact:

Re: Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by Andressi »

Beste mensen,

Eén van de verschillen tussen 'wij spotters' en de zogeheten 'dagjesmensen' is dat wij ons beter bewust zijn van het feit dat we ons in een 'beveiligingsrisico-gebied' bevinden, en dat dat in beginsel de reden van het stilstand/parkeerverbod is, naast het feit dat het de verkeersveiligheid ten goede komt (denk maar eens aan al die vrachtwagenchauffeurs die halsbrekende toeren moeten uithalen om een eenvoudige bocht te kunnen maken als het daar volstaat met auto's).

Ik denk dat de meeste dagjesmensen zich niet eens realiseren wat ze nu eigenlijk 'fout' doen, ook al is het parkeerverbod in dit gebied door middel van bebording aangegeven. Natuurlijk is het goed als men ze erop aanspreekt. Het is echter, zoals in eerdere berichten benoemd, ook voorgekomen dat mensen zich tegen het aggresieve aan opstellen als ze worden geconfronteerd worden met hun 'overtreding'. Ik kan mij zo voorstellen dat dit enige terughoudendheid onder de spotters opwekt. Wat mij echter wel heeft verbaasd is dat o.m. BBS zich regelmatig tot het geven van een waarschuwing beperkt, terwijl eerder toch sprake was van een 'zero-tolerance' policy.

Ik verwacht derhalve dat dit soort perikelen nooit geheel te voorkomen zijn, hoe jammerlijk ook. Laten we hopen dat de verantwoordelijke instanties hun beleid zodanig handhaven dat dit zo veel mogelijk beperkt wordt. Overigens denk ik niet dat het voor ons spotters al te veel gevolgen zal hebben, zolang we onze voertuigen daar parkeren waar het toegestaan is, en we het gebied dat we betreden niet vervuilen of schade toebrengen aan de afrasteringen, bijv. om een goede foto te maken. Schiphol is groot genoeg, en het wemelt nog van de leuke plekjes waar je prima het vliegverkeer kunt waarnemen.

En... als je een 'foutparkeerder' spot, spreek deze er gerust op aan, maar blijf hoffelijk en kalm, leg hem/haar uit wáárom het parkeren niet is toegestaan, en de meeste gevallen zal er positief op gereageerd worden.
User avatar
frank kramer
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 4565
Joined: 28 Jun 2003, 21:58
Subscriber Scramble: frank kramer
Location: het kan in Almere

Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by frank kramer »

De KMar beperkt zich inderdaad (meestal) alleen tot waarnemen. Volgens mij beperkt de BBS zich echter echt niet meer tot het geven van een waarschuwing, zeker niet aan de Beechavenue (bocht Kaagbaan). De laatste maanden is (eigen observatie en bevestigd in een paar gesprekken met de heren van de Touaregs) de procedure dat ze eerst alle kentekens opschrijven, en dan de mensen afgaan met de mededeling: "u krijgt een acceptgirokaart van €70 thuis en u moet uw auto natuurlijk ook nog daar weghalen". Soms staan er wel 12 auto's in die bocht, en niet altijd "alleen maar" dagjesmensen. Het is een wonder dat daar nog nooit grote ongelukken zijn gebeurd: auto's die even keren in de bocht -mag helemaal niet, doorgetrokken streep-, auto's die in de bocht "even" stoppen op de weg om de hele familie + picknickset -of een stapel fototassen- uit te laden, fietsers -die daar niet mogen rijden- die ineens de weg oversteken... je lacht wat af daar :( . Als je mensen er op aanspreekt (en ik weet echt wel hoe ik dat vriendelijk, beleefd, hoffelijk en klantgericht moet doen) varieert de reactie van "bedankt voor de tip" via "ik sta hier maar eventjes" via "je mag ook niks meer van de politie(k)" tot "dat gaat je geen !@%^%#!$#@ aan @#@%&%$$#!@ !" Die laatste gaat vrij snel vervelen, en dan denk je sneller "dan bekijken ze het maar".

De situatie aan de Reykjavikweg is weliswaar minder gevaarlijk (want niet direct een doorgaande route waar iedereen veel te hard de bocht door gaat en ook -iets- overzichtelijker) maar minstens even hinderlijk, zeker voor iedereen die daar voor z'n werk door moet en zo'n enorm bakbeest van een vrachtwagen bijheeft. Wat is er nou moeilijk aan "niet in een bocht parkeren"? Het blijft echter ieders eigen verantwoordelijkheid.. maar dan ook niet zeiken als je de rekening krijgt gepresenteerd.
Frank Kramer

Always going forward... still can't find reverse!
User avatar
United 777
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 434
Joined: 15 Oct 2004, 20:59
Subscriber Scramble: United 777
Location: Sneek

Re: Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by United 777 »

dvdzee wrote:En helaas zijn het echt de dagjes mensen :evil: die het verpesten.
Persoonlijk vind ik dat Schiphol veel verpest heeft door de spottersplaats bij de Kaagbaan te sluiten. De politie kan mensen tot in lengte van jaren wegsturen of bekeuren, maar de dagjesmensen zullen altijd blijven komen. De luchthaven kan beter een goed alternatief voor de oude spottersplaats realiseren. Dat zou veel van deze problemen in de toekomst kunnen voorkomen.
User avatar
B767-300ER
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 8814
Joined: 25 Dec 2007, 08:35

Re: Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by B767-300ER »

even de advocaat van de duivel spelen? Juist voor dagjes mensen zijn er prima alternatieven in de vorm van het panorama terras en bij de polderbaan. Dat dat voor fotografen wat minder is is dus niet van belang voor de dagjes mensen.

[ Post made via Mobile Device ]
All times are local times!

Regards, N.
User avatar
Key
Site Admin
Site Admin
Posts: 11183
Joined: 06 Dec 2002, 09:21
Type of spotter: F2
Subscriber Scramble: U bet
Location: ex EHAM

Re: Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by Key »

Voordat dit weer een hele andere kant op gaat: laten we het vooral houden bij de feitelijke situatie en onze (on) mogelijkheden. Laten we zo min mogelijk proberen te bepalen wat anderen zouden moeten doen enz. Vergeet daarbij niet dat voor de buitenwereld het verschil tussen dagjesmensen en echte liefhebbers (...) vaak helemaal niet bestaat en dat je als spotter niet meer aanspraak op openbaar terrein kunt maken dan wie dan ook. Het enige dat wij kunnen doen is er slimmer mee omgaan en het goede voorbeeld blijven geven.

Erik

N.B. Netjes aanspreken valt voor mij wel onder 'slim mee omgaan' ;-)
[ Post made via Mobile Device ]
Engines Turning Or People Swimming
dvdzee
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 589
Joined: 12 Dec 2009, 15:40
Type of spotter: frequent

Re: Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by dvdzee »

Ik sluit me volledig aan bij Erik.
laten we niet verwachten dat de situatie zich aan ons aanpast maar laten wij ons aanpassen aan de situatie en idd "slimmer" omgaan met situaties en vooralgewoon ons net als alle andere burgers aan de regels houden en vooral NIET doen wat NIET mag.
polderbaan
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 332
Joined: 12 Sep 2007, 11:36
Type of spotter: F4
Subscriber Scramble: yes
Location: Vriescheloo (Oost Groningen)

Re: Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by polderbaan »

dvdzee wrote:Ik sluit me volledig aan bij Erik.
laten we niet verwachten dat de situatie zich aan ons aanpast maar laten wij ons aanpassen aan de situatie en idd "slimmer" omgaan met situaties en vooralgewoon ons net als alle andere burgers aan de regels houden en vooral NIET doen wat NIET mag.
Precies wat ik vorig jaar al een paar keer in deze rubriek heb geschreven: Schiphol is een commerciëel bedrijf en hoeft niks voor ons te doen. Dus wees tevreden met de mogelijkheden die er nog wel zijn, en met een beetje moeite en eventueel een fiets zijn dat er nog heel wat en ook beter dan op veel buitenlandse luchthavens. Maar kennelijk moeten sommigen aan het begin van het spottersseizoen weer even stoom afblazen. Jazeker, vroeger waren er meer mogelijkheden om te fotograferen maar veel minder movements.
Groeten van Ab Gobets.
User avatar
United 777
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 434
Joined: 15 Oct 2004, 20:59
Subscriber Scramble: United 777
Location: Sneek

Re: Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by United 777 »

B767-300ER wrote:Juist voor dagjesmensen zijn er prima alternatieven in de vorm van het panoramaterras en bij de polderbaan.
Dat ben ik niet met je eens. Bezoekers van het panoramaterras vragen mij geregeld waar de vliegtuigen nou opstijgen. Als de Kaagbaan, Zwanenburgbaan en Polderbaan in gebruik zijn, krijgen de meeste dagjesmensen daar vanaf het terras nauwelijks iets van mee. Vrijwel iedereen kijkt liever naar startende vliegtuigen dan geparkeerde toestellen. En waarom zouden dagjesmensen wel tevreden zijn met de parkeerplaats bij de Polderbaan? Ver weg van Schiphol en nog steeds geen goed zicht op startende of landende vliegtuigen. Een groot contrast met de oude locatie bij de Kaagbaan.
User avatar
B767-300ER
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 8814
Joined: 25 Dec 2007, 08:35

Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by B767-300ER »

Uhm je kan de hele polderbaan aflopen vanaf de parkeerplaats aldaar. Lijkt mij dus voor dagjesmensen een prima plaats voor het zien starten en landen. Voor fotografen inderdaad minder. Vandaar dagjesmensen.
All times are local times!

Regards, N.
User avatar
United 777
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 434
Joined: 15 Oct 2004, 20:59
Subscriber Scramble: United 777
Location: Sneek

Re: Spottersplekken rond Schiphol,de veranderingen en toekomst

Post by United 777 »

polderbaan wrote:Schiphol is een commercieel bedrijf en hoeft niks voor ons te doen.
Klopt helemaal. Maar als je een prachtige plaats om vliegtuigen te kijken sluit en geen goed alternatief realiseert, krijg je de situatie zoals nu. Mensen parkeren op plekken vanwaar ze goed zicht op het vliegverkeer hebben. Een nieuwe locatie bij de Kaagbaan zou ontzettend veel parkeeroverlast en gevaarlijke situaties kunnen voorkomen.
Post Reply

Return to “'t Praethuys”