Re: EHAM 09-07-2011

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
User avatar
Dutchbird
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1815
Joined: 04 Oct 2003, 01:56

Re: EHAM 09-07-2011

Post by Dutchbird »

gatso76 wrote:Onduidelijke berichten die alleen maar voor 'vulling' zorgen zullen dus verwijderd worden.
Hulde! :agree:
James wrote:Dit soort berichtjes vind IK nu zinloze opvulling....volgens mijn sbs/boven lelystad/op final kom op mensen zinloze info allemaal!!!!
En nog eens hulde! :respect:
330/340 wrote:Wel eens gedacht aan de spotters die langs de baan zitten te wachten
met hun camera's en even op hun Iphone kijken voor het laatste nieuws bijvoorbeeld ??
Wat voor de één zinloos is kan voor de ander wel van belang zijn.
Niet iedereen staat met z'n SBS in de auto langs de baan.
Als je een iPhone (of een ander type smartphone) kan je toch zelf wel de tijden en het baangebruik in de gaten houden? Of wat ATC streams aanzetten en gezellig meeluisteren. Dan zijn al die nutteloze kontberichten tenminste niet nodig, zoals James ook al terecht aangeeft.
Grtz,
'Every year donkeys and mules kill more people than plane crashes'

FlightMemory
User avatar
330/340
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3320
Joined: 21 Jan 2004, 16:38
Type of spotter: S4 Civiel en militair transport
Location: Uithoorn

Re: EHAM 09-07-2011

Post by 330/340 »

En vervolgens 4 berichten waar een Il-76 uithangt die al tig keer geweest is...........................zucht
Grtz, Jan
User avatar
James
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 2340
Joined: 26 Aug 2003, 20:29
Type of spotter: NIET
Location: Almere

Re: EHAM 09-07-2011

Post by James »

En DAAROM ben ik nu GEEN spooter, ga ik ook misschien domme dingen schrijven
Niets maar dan ook niets is zeker in de luchtvaart
User avatar
Andressi
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 212
Joined: 21 May 2007, 23:31
Location: Montfoort (UT)
Contact:

Re: EHAM 09-07-2011

Post by Andressi »

James wrote:En DAAROM ben ik nu GEEN spooter, ga ik ook misschien domme dingen schrijven

Ook zonder dat je een spotter bent, lukt het je toch aardig om domme dingen te schrijven, zie quote hierboven. Ik bedoel: what the hell is een 'spooter'? Ik ben ze nog niet tegengekomen.

Met deze opmerking schop je zo'n beetje tegen iedere gebruiker van dit forum aan, en ik vraag me toch ten stelligste af wat je in vredesnaam hiermee probeert te bereiken. Je bent vreselijk respectloos, en dat is gewoonweg triest te noemen. Ik houd mij meestal afzijdig, maar dit vind ik echt de limit.

Als je iets te melden hebt, doe dit dan in ieder geval op een beschaafde manier, zonder een hele groep te schofferen!
User avatar
330/340
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3320
Joined: 21 Jan 2004, 16:38
Type of spotter: S4 Civiel en militair transport
Location: Uithoorn

Re: EHAM 09-07-2011

Post by 330/340 »

Misschien is het goed dat iedereen eens denkt aan de vele soorten "spotters"
Ik noem maar twee grote verschillende als schrijvers en fotograven.
Dan zijn er mensen die op Schiphol werken en heel veel zien, en heel veel onbelangrijk vinden.
Vervolgens mensen die elders werken, en alleen een beperkt deel van hun vrije tijd aan de hobby kunnen besteden.
Zij zullen "mindere" kisten toch als heel leuk en belangrijk ervaren.
Ook zijn er mensen die het met een beperkt budget moeten doen (bv een gezin te onderhouden) en dus qua informatie
niet de beste apparatuur kunnen bekostigen. (oude computer, geen scanner of noem maar op)
Zelf mag ik me gelukkig prijzen met van alles en nog wat, en de SBS in de auto als ik ergens naar toe ga,
maar door een eigen bedrijf niet zo veel tijd voor de hobby.

Dat brengt met zich mee dat er een grote stroom informatie nodig is (en gepost wordt) waar ieder hetgeen uitpikt wat voor hem/haar van belang is.
Naderende kisten, posities, vertragingen enz. kan altijd iemand helpen aan een nieuwe, een leuke foto, of om een vergeefse reis te voorkomen.

Het hele grote Deta Airlines blok (ik neem maar even voorbeeld) is voor mij alleen van belang omdat ik de N173DZ nog moet, voor een ander van belang omdat
hij bv nog 2 A-330's op de foto wil zetten.

Accepteer dit aub, en maak gebruik v/d zoekfunctie voor iets specifieks.

Zoals het nu gaat is er keer op keer alleen maar minder info beschikbaar, ik sprak al enkele spotters die overwegen niets meer te posten.
Grtz, Jan
User avatar
B767-300ER
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 8744
Joined: 25 Dec 2007, 08:35

Re: EHAM 09-07-2011

Post by B767-300ER »

Beste medespotters.

Ten eerste wil ik even benadrukken dat dit hier NIET de plaats is om dit soort dingen te bespreken. Ik zou willen vragen of 1 van de mods dit wellicht kan verplaatsen naar het preathuys om daar verder door te discussieren.

Wel is het wellicht een interessante discussie, alleen is die ontstaan uit het niets. De post van Marco (gatso76) wordt totaal verkeerd uitgelegd.
Deels door zijn eigen toedoen om de posts in essentie waar het over ging te verwijderen, deels door de aanvulling dat het topicvulling zou zijn wat echter diverse reacties uit lokte, welke ook weer verwijderd zijn en dat tezamen maakt een en ander niet echt leesbaar
Marco gaf enkelt aan bij gebruiker fan31 om eerst eens te kijken wat je post voordat je op submit drukt. Een mening die ik ten zeerste deel. De post waar het om ging kon Marco, net als ik, geen touw aan vast knopen wat er nou echt bedoeld werd. Ik heb soms ook het idee dat er blind op Submit wordt gedrukt, zonder zelf eens te lezen wat er precies staat.
Verder moet je je afvragen of posts van toegevoegde waarde zijn. Als iemand aangeeft dat een bepaalde kist Bij SUGOL richting 18R gaat, is het dan een toegevoegde waarde om 10 minuten later te melden dat deze on finals hangt. Persoonlijk vind ik van niet. Je weet dat het vanaf Sugol nog +/- 10-15 minuten duurt voor touchdown op de 18R. Verder is het van toegevoegde waarde om een eerder genoemde kist nogmaals te noemen? Ik vind van niet. Achtereen volgens vermelden dat een kist boven Artip Vliegt, 4 minuten later melden dat deze boven Pampus hangt om vervolgens 6 minuten later te melden dat deze boven Krommenie vliegt, dat gaat nergens over (behalve als je toevallig de regi visueel kan confirmeren doordta ie zo laag vliegt) Ik denk dat dat toch wel de dingen zijn wat Marco bedoeld met zinloze topicvulling. .

Verwachte registraties (al dan niet regulier,zoals het Delta voorbeeld van 330/340) uit CISS, FRIDA of SBS, visuele confirmaties, verwachte ETA's en ETD's, dat is nuttige info. Maar daarna houdt het (mijns inziens) al snel op. Als we ons met zijn allen daar aan houden houden we het hier vooral erg informatief.

Over het gebruik van apparatuur etc. Als mensen langs de baan in staat zijn om via internet op hun mobiel de website van scramble te benaderen, dan mag je er van uit gaan dat ze de rest ook zelf kunnen opzoeken etc. Die vlieger gaat dus mijns inziens niet helemaal op.
330/340 wrote: Zoals het nu gaat is er keer op keer alleen maar minder info beschikbaar, ik sprak al enkele spotters die overwegen niets meer te posten.
Dit soort opmerkingen helpen ook niet echt. "ik sprak al enkele spotters die overwegen niets meer te posten" Hoe vaag wil je het hebben.......
Daarbij, liever 3 hele nuttige/informatieve posts dan 15 info-loze posts. Kwaliteit boven kwantiteit toch?
Dus wellicht missen we die posts van "enkele spotters" dan niet eens. ;)
All times are local times!

Regards, N.
User avatar
Dutchbird
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1815
Joined: 04 Oct 2003, 01:56

Re: EHAM 09-07-2011

Post by Dutchbird »

Andressi wrote:Met deze opmerking schop je zo'n beetje tegen iedere gebruiker van dit forum aan, en ik vraag me toch ten stelligste af wat je in vredesnaam hiermee probeert te bereiken.
Spreek vooral voor jezelf als je je aangesproken voelt, ik voel mij nimmer aangesproken door uitlatingen als deze. James is mijn ogen dan ook een van de meest gewaardeerde forum leden vanwege het feit dat hij over betrouwbare informatie beschikt en zo nu en dan ook zijn mening niet schuwt, oftewel hulde! :twisted:
Andressi wrote:Je bent vreselijk respectloos, en dat is gewoonweg triest te noemen.
Aha, en hoe gedraag jij je dan nu tegenover James?
Andressi wrote:Ik houd mij meestal afzijdig
Vooral mee doorgaan. :worship:
330/340 wrote:Zoals het nu gaat is er keer op keer alleen maar minder info beschikbaar, ik sprak al enkele spotters die overwegen niets meer te posten.
Ik vraag me dan toch werkelijk af over wélke informatie je het dan hebt en wie je dan gesproken hebt? Het gaat in deze discussie juist om berichten die géén informatie bevatten en enkel als zinloze opvulling dienen. Berichten met kisten die weetikveelwaar vliegen en daar vervolgens nog een hele zooi updates van zijn nutteloos, om nog maar te zwijgen over volkomen krankzinnige berichten zoals die van 'fan31' (die overigens nog nooit iets zinvols heeft bijgedragen, maar dat terzijde). Zoals 'B767-300ER' al aangeeft zijn berichten met verwachte registraties, ETD's/ETA's (wanneer van toepassing) en visuele confirmaties de berichten die er in dit forum toe doen, al die andere ongein kan prima achterwege gelaten worden of ga daarvoor fijn naar het Praethuys.
B767-300ER wrote:Over het gebruik van apparatuur etc. Als mensen langs de baan in staat zijn om via internet op hun mobiel de website van scramble te benaderen, dan mag je er van uit gaan dat ze de rest ook zelf kunnen opzoeken etc. Die vlieger gaat dus mijns inziens niet helemaal op.
Volledig mee eensch!

Verder zou ik graag zien dat mensen eens beginnen met lezen bij het eerste bericht op de eerste pagina van een topic, want er wordt nog vrij vaak informatie geplaatst (of gevraagd) wat dan al reeds geplaatst is. Enfin, hier is nog niet zo lang geleden ook al eens aandacht voor gevraagd en het is gewoon een kwestie van zorgvuldig lezen.
Grtz,
'Every year donkeys and mules kill more people than plane crashes'

FlightMemory
User avatar
Andressi
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 212
Joined: 21 May 2007, 23:31
Location: Montfoort (UT)
Contact:

Re: EHAM 09-07-2011

Post by Andressi »

Dutchbird wrote:
Andressi wrote:Met deze opmerking schop je zo'n beetje tegen iedere gebruiker van dit forum aan, en ik vraag me toch ten stelligste af wat je in vredesnaam hiermee probeert te bereiken.
Spreek vooral voor jezelf als je je aangesproken voelt, ik voel mij nimmer aangesproken door uitlatingen als deze. James is mijn ogen dan ook een van de meest gewaardeerde forum leden vanwege het feit dat hij over betrouwbare informatie beschikt en zo nu en dan ook zijn mening niet schuwt, oftewel hulde! :twisted:
Dus als iemand over 'betrouwbare informatie beschikt' mag hij/zij zo'n opmerking volgens jou gewoon maken?! James mag best zijn mening geven, maar dit was hier niet het geval, dit was bagatelliseren.
Dutchbird wrote:
Andressi wrote:Je bent vreselijk respectloos, en dat is gewoonweg triest te noemen.
Aha, en hoe gedraag jij je dan nu tegenover James?
Heb je zijn post wel goed gelezen?
Dutchbird wrote:
Andressi wrote:Ik houd mij meestal afzijdig
Vooral mee doorgaan. :worship:
Reken er niet op...
User avatar
330/340
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3320
Joined: 21 Jan 2004, 16:38
Type of spotter: S4 Civiel en militair transport
Location: Uithoorn

Re: EHAM 09-07-2011

Post by 330/340 »

Begint er op te lijken dat als je op Schiphol werkt en je hebt toegang tot
het ciss je zo ongeveer onze lieve heer persoonlijk bent.
En als je gewoon eens een uurtje van je vrije tijd langs de baan zit en op het forum zet
wat je op dat moment gelezen hebt een tweede keus spotter bent of zoiets.
Bedenkelijk. Een topic met veel info en af en toe een grap kan ik best waarderen.
En nee, ik zal nooit namen noemen van mensen die ik sprak over dit gedoe hier.
Puur principieel. Die bellen me echt wel als er wat leuks is en bovendien begint
m'n SBS wel te piepen als er een nieuwe kist aan komt.
Grtz, Jan
User avatar
Dutchbird
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1815
Joined: 04 Oct 2003, 01:56

Re: EHAM 09-07-2011

Post by Dutchbird »

Andressi wrote:Heb je zijn post wel goed gelezen?
Jazeker, meerdere malen zelfs, desalniettemin verander ik niet van mening.
Andressi wrote:Reken er niet op...
Helaas, het viel te proberen. :mrgreen:
330/340 wrote:Begint er op te lijken dat als je op Schiphol werkt en je hebt toegang tot
het ciss je zo ongeveer onze lieve heer persoonlijk bent.
Dat hoor je mij niet zeggen (maar bedenk wel dat dat de mensen zijn die de meeste en betrouwbaarste informatie verschaffen en zijn het doorgaans mensen uit andere 'categorieën' die voor de irritaties en/of discussies zorgen).
330/340 wrote:En als je gewoon eens een uurtje van je vrije tijd langs de baan zit en op het forum zet
wat je op dat moment gelezen hebt een tweede keus spotter bent of zoiets.
Dat zijn visuele confirmaties, er heeft volgens mij nog niemand gezegd tot op heden dat die niet welkom zijn. Lees nog eens goed zou ik zeggen, het gaat puur en alleen om berichten die geen meerwaarde hebben en niet om de dingen die jij nu opnoemt. ;)
Grtz,
'Every year donkeys and mules kill more people than plane crashes'

FlightMemory
User avatar
B767-300ER
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 8744
Joined: 25 Dec 2007, 08:35

Re: EHAM 09-07-2011

Post by B767-300ER »

330/340 wrote:Begint er op te lijken dat als je op Schiphol werkt en je hebt toegang tot
het ciss je zo ongeveer onze lieve heer persoonlijk bent.
En als je gewoon eens een uurtje van je vrije tijd langs de baan zit en op het forum zet
wat je op dat moment gelezen hebt een tweede keus spotter bent of zoiets.
Bedenkelijk. Een topic met veel info en af en toe een grap kan ik best waarderen.
En nee, ik zal nooit namen noemen van mensen die ik sprak over dit gedoe hier.
Puur principieel. Die bellen me echt wel als er wat leuks is en bovendien begint
m'n SBS wel te piepen als er een nieuwe kist aan komt.
Volgens mij heb je de betreffende post echt niet goed gelezen!
Lees hem nog eens, neem bovenstaande post van door ons gewardeerde collega Dutchbird in je achterhoofd.
Sta je dan nog steeds achter bovenstaande post?
All times are local times!

Regards, N.
User avatar
330/340
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3320
Joined: 21 Jan 2004, 16:38
Type of spotter: S4 Civiel en militair transport
Location: Uithoorn

Re: EHAM 09-07-2011

Post by 330/340 »

Beste Niels,

Ja, daar sta ik nog steeds achter, en waarom?
Wel, ik weet dat ik mensen een plezier doe door een berichtje erop te zetten deze kist vliegt daar en daar, of
zo goed als final bv. En de reden is dat zij niet altijd op stel en sprong naar SPL kunnen afreizen,
maar wel even uit het raam kunnen kijken bv
Mensen (wat ouder) met veel plezier in de luchtvaarthobby die geen vloeiend technisch engels verstaan van een scanner
en ook niet weten waar Sugol of River zou mogen zijn of hoe lang een kist er over doet naar de baan.
Door deze zgn onnodige posts kunnen ze het echter wel een keer leren, en anders hebben ze in ieder geval
wat aan de informatie. En dit bedoelde ik dus met mensen op SPL voelen zich god, willen alleen korte berichtjes met voor hun belangrijke info
en een ander telt niet mee.
De essentie: er zijn ook nog anderen in de wereld van de luchtvaarthobby, houd hier een beetje rekening mee aub.
Natuurlijk, 4 keer de IL-76 op korte tussenpozen is niet echt van belang, maar een hele heize omdat ik even
plaats dat de OH-AFL (kort ervoor van eigenaar gewisseld) op final hangt. Kom op zeg.
Het is een forum voor informatie uitwisseling, en wie bepaald hier in vredesnaam welke info voor wie van belang is of kan zijn ???
Last edited by 330/340 on 11 Jul 2011, 08:58, edited 1 time in total.
Grtz, Jan
User avatar
Borobudur
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 2754
Joined: 25 Dec 2007, 15:57
Location: EHLE

Re: EHAM 09-07-2011

Post by Borobudur »

330/340 wrote:Wel, ik weet dat ik mensen een plezier doe door een berichtje erop te zetten deze kist vliegt daar en daar, of
zo goed als final bv. En de reden is dat zij niet altijd op stel en sprong naar SPL kunnen afreizen,
maar wel even uit het raam kunnen kijken bv
Om je berichtje dan te lezen heb je internet nodig en dus kan degene net zo goed op bijv. flightradar24.com kijken wat ook nog eens live is.
Borobudur
User avatar
Optimus
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 917
Joined: 12 Feb 2004, 10:16
Type of spotter: S5
Subscriber Scramble Magazine: yes
Location: Uithoorn

Re: EHAM 09-07-2011

Post by Optimus »

Heren,

kunnen we dan eindelijk vrede sluiten? Menigeen heeft inmiddels zijn mening kunnen ventileren en afhankelijk van het standpunt nuttige punten ter discussie gebracht?

Het zou zonde zijn wanneer mensen vanwege dit soort toestanden geen informatie (nuttig of niet) meer zouden posten omdat ze andere spotters niet zien als informatiebron/collega/vriend/etc maar als concurrent of boeman die bij elke post een zure reply moet posten.

Ik weet dat ik mezelf daar ook schuldig aan heb gemaakt (doch met humoristische ondertoon), maar ik heb het maar al te vaak in het verleden gezien dat mensen elkaar uit de weg gaan vanwege dit soort kleine kwesties die uitgroeien tot persoonlijke vetes. Dit is niks nieuws, want ook ten tijde van de blauw/gele Schiphol-lijsten, de Kaagbaan-spotters (wie herinnert zich oa Kareltje nog?) en in de tijd voor mobiele telefoons en internet, waren dit soort kwesties alledaags. Ook in deze digitale tijden ontkomen we er niet aan en is het zelfs nog makkelijker door van alles te posten, omdat het redelijk anoniem is (veel mensen posten niet hun voornaam onder hun posts bijvoorbeeld. Het is niet verplicht, maar toch...).

Het zou zonde zijn als mensen niet meer vrijelijk hun hobby uit kunnen/willen voeren en waardevolle informatie achterhouden wanneer het al zo een egoïstische hobby is (want het gaat er aan het eind van de dag om wat jezelf bij kunt schrijven in je logs of hebt gefotografeerd, nietwaar?).

Laten we het leuker maken met zijn allen en berichten met een korrel zout nemen alvorens weer iemand af te zeiken of op zijn plaats te zetten (al dan niet terecht of onterecht). Iedereen is anders en heeft andere opvattingen/motieven bij het plaatsen van berichten. Bij bepaalde kwesties krijg je te maken met vaktermen of de opvatting van een ander (zo kreeg ik recent een pm van van meneer Fan31 waarin hij aangaf dat 'hij zijn berichten wel snapt, dus anderen ook wel'... Ja, dan ben ik ook uitgeluld).

Tel even tot tien en deal with it. Stel je voor dat er een echt interessante kist komt ipv deze nep-IL76 :wink: !?

Ik wens jullie allemaal veel spottersplezier toe deze zomer, dus hou je hoofd koel!

Kees
Image
User avatar
Seagull
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 512
Joined: 02 Mar 2003, 01:02
Type of spotter: S5 (since 1978)
Location: 6nm SE of SPL or at WP

Re: EHAM 09-07-2011

Post by Seagull »

Optimus wrote:de blauw/gele Schiphol-lijsten, de Kaagbaan-spotters (wie herinnert zich oa Kareltje nog?)
zucht.......niet al te groot, weinig haar en op een racefiets
Erik
Post Reply