VLIEGBASIS GILZE-RIJEN BEGINT MET AVONDVLIEGPROGRAMMA !

ImageImageA special Forum for Gilze-Rijen and Gilze Rijen Aviation Society (GRAS) with news, facts and social talk from the south.

Moderator: SWAT 11

Forum rules
Image
Image
This forum is supervised by GRAS, Scramble only hosts this forum. The basic rules of the Scramble Message Board also apply to this forum, but GRAS may have additional regulations. Dutch is the main language here but English is allowed too.
Post Reply
flyjohn
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 283
Joined: 20 Apr 2007, 16:04
Location: Gilze en Rijen

VLIEGBASIS GILZE-RIJEN BEGINT MET AVONDVLIEGPROGRAMMA !

Post by flyjohn »

Rijen - De Apache gevechtshelikopters van de Vliegbasis Gilze-Rijen beginnen maandag 17 september aanstaande weer met het jaarlijks avondvliegprogramma. Er wordt in principe op iedere maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 18.00 tot uiterlijk 23.00 gevlogen. De vliegbewegingen vinden vooral plaats in de aangewezen laagvlieggebieden en de directe omgeving van de vliegbasis. Het avondvlieg-programma staat gepland tot april 2008. Rond de feestdagen wordt zo min mogelijk gevlogen.

Het avondvliegen is noodzakelijk om de vaardigheid van de Apachevliegers op peil te houden. De training spitst zich toe op alle aspecten die de vliegers voor de huidige missie in Afghanistan nodig hebben. Er worden b.v. oefeningen gehouden met nachtzichtapparatuur en vliegen op lage hoogte. Gedurende het ”avondvliegseizoen” wordt er ook regelmatig gezamenlijk met de transporthelikopters van de Vliegbasis Soesterberg geoefend.

Einde berichtgeving,
User avatar
Ries
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 105
Joined: 07 Jun 2004, 10:43
Location: North of EHGR
Contact:

mooi!

Post by Ries »

Laat de lichtjes maar weer knipperen in de donkere dagen :-)

Kan iemand me vertellen waar de betreffende "aangewezen laagvlieggebieden" eigenlijk zijn. Wellicht leuk om eens een kijkje te gaan nemen.

Ries
User avatar
Roel van Gestel
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 128
Joined: 04 Sep 2005, 22:50
Type of spotter: ***** luxury
Subscriber Scramble: Nope
Location: Kaatsheuvel, The Netherlands
Contact:

Post by Roel van Gestel »

De goede oude tijd met laat overbulderende NF-5's en F-16's is helaas ver achter ons.... :(
Post Reply

Return to “Gilze-Rijen & GRAS”