Open Depot Dagen MLM Soesterberg 2 & 3 April 2011

ImageAll Airshow related news and logs.

Moderator: Jaap

Forum rules
Image Post all airshow-related items here. Please keep the postings as informative and to-the-point as possible. Refrain from postings with the sole intention to communicate whether you like the show or not, unless accompanied by arguments that can help others.
Post Reply
Tony
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 206
Joined: 25 Jul 2005, 11:09
Subscriber Scramble: Tony

Open Depot Dagen MLM Soesterberg 2 & 3 April 2011

Post by Tony »

In English:

The MLM museum in Soesterberg is opening its depositorie's on the former Soesterberg Air Base on 2 &3 April 2011.
The Atlantique can be viewed up close.

http://www.militaireluchtvaartmuseum.nl ... 23/english

Underneath in Dutch:

http://www.militaireluchtvaartmuseum.nl ... en_actueel

Tijdens het Nationaal Museumweekend op zaterdag 2 en zondag 3 april 2011 opent het museum de deuren van het museumdepot op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Daarnaast kunt u op het museumterrein een kijkje nemen in de werkplaatsen.

Open depot

Hebt u altijd al eens willen weten wat er achter de schermen van een museum allemaal gebeurt? Op 2 en 3 april krijgt u de kans om een kijkje te nemen in het depot van het Militaire Luchtvaart Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Dit is uw kans omde bijzondere verborgen collectiete komen bewonderen. De Stichting Phantasy in Blue zal op de landingsbaan vliegtuigen tot leven brengen door demonstraties te geven met grote schaalmodellen van 1:5.

Van 12.00 tot 16.30 uur zullenergratis bussenpendelen tussen het museum en het depot op de voormalige vliegbasis.

Neem een kijkje in deBreguet ‘Atlantic’

Dit jaar trakteert het Militaire Luchtvaart Museum de bezoekers op een kijkje in een vliegtuig. De Breguet ‘Atlantic’ BR 1150, een verkenningvliegtuig van de Marineluchtvaartdienst, is voor het publiek opengesteld. Dit vliegtuig staat op de voormalige vliegbasis en wordt speciaal voor dit evenement toegankelijk gemaakt. Er is echter maar voor een beperkt aantal mensen plaats. Alleen met een toegangsbewijs, dat u op de dag zelf, in het Militaire Luchtvaart Museum kunt ophalen, kunt u het toestel betreden.Wees er snel bij want op is op!

Werkplaatsen

In de werkplaatsen wordt gewerkt aan de bouw van een vleugel van de Fokker C-X, één van de boegbeelden van de Nederlandse Militaire Luchtvaart aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Dit project wordt in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Militaire Luchtvaart Museum uitgevoerd. De Fokker C-X wordt vervaardigd naar authentiek voorbeeld en met dezelfde technieken als die in de jaren ‘30 werden toegepast.

Tevens staat de restauratie van de Lockheed L-12A centraal, een klein transporttoestel dat tijdens de oorlogsjaren 1940-1945 onder meer werd gebruikt bij de Nederlandse vliegopleiding in Jackson, Verenigde Staten. Op dit moment werken medewerkers van het museum aan de vleugels van de Lockheed, maar ook de romp van het toestel, waarvan de restauratie in 2006 is afgerond, zal te zien zijn. U krijgt tijdens het Nationaal Museumweekend de kans om een kijkje te nemen in de cabine en cockpit van dit legendarische toestel.

Openingstijden:

Tijdens het Nationaal Museumweekend is het Militaire Luchtvaart Museum zaterdag 2 en zondag 3 april geopend van 12.00 tot 16.30 uur.
Post Reply

Return to “Airshow news!”