Aruba Airlines to expand

ImageForum for news and discussions on civil aviation matters.

Moderator: gatso76

Forum rules
Image
Post Reply
User avatar
Een echte spotter
Moderator
Moderator
Posts: 1492
Joined: 20 Jun 2004, 04:21
Location: Oranjestad, Aruba
Contact:

Aruba Airlines to expand

Post by Een echte spotter »

Airbus volgende toestel Aruba Airlines
maandag, 27 augustus 2012 10:09
Image
Transport-minister Otmar Oduber (AVP) kijkt even op, terwijl hij zijn handtekening zet onder de economische vergunning voor de aanvraag van een groter vliegtuig waarmee Aruba Airlins wil vliegen. Naast hem zitten en staat vertegenwoordigers van Aruba Airlines, leasemaatschappij ILFC en Airbus.

ORANJESTAD — Aruba Airlines werkt aan een uitbreiding van haar vlieglicentie. De luchtvaartmaatschappij wil haar toestellenpark uitbreiden van alleen een Piper Chieftan naar ook een Airbus. Afgelopen vrijdag werd de eerste stap hiervoor gezet met het verkrijgen van een economische vergunning.

Een delegatie van Aruba Airlines, leasemaatschappij ILFC en Airbus kwam vrijdag namelijk naar het kantoor van Transport-minister Otmar Oduber (AVP). Ze tekenden daar een overeenkomst voor de eerste van vier fases op weg naar het air operated certificate (AOC) ofwel een vlieglicentie voor de A-320 van Airbus. Het gaat dus om een economische vergunning. De luchtvaartmaatschappij heeft alle financiële en administratieve documenten in orde, waardoor ze een bankgarantie kon krijgen. Die is nodig om het grotere toestel te kunnen leasen. De andere drie fases hebben onder andere betrekking op de manuals die moeten worden gekeurd. Pas na het doorlopen van de vier fasen is de nieuwe AOC rond.

Bij het bezoek aan de minister waren ook vertegenwoordigers van leasemaatschappij ILFC. Dit bedrijf stelt de A-320-vliegtuigen beschikbaar aan Aruba Airlines. Het bedrijf Airbus was er bij, omdat ze veel interesse in Aruba heeft en via Directie Luchtvaart de mogelijkheden wil bespreken voor mogelijke samenwerking.


Uitbreiding na vliegschorsing

De uitbreiding van het toestellenpark van Aruba Airlines komt na een periode waarin de maatschappij door Directie Luchtvaart voor zes maanden werd geschorst en de vlieglicentie werd ingetrokken. Dat gebeurde vorig jaar juni, na een landingsincident waarbij een toestel van de maatschappij op de luchthaven van Reina Beatrix landde terwijl de luchthaven dicht was. De sanctiecommissie van Directie Luchtvaart bepaalde toen dat de Aruba Airlines nieuwe managers moest aantrekken, dat het personeel cursussen moest krijgen en dat er aan veiligheidsprocedures aan de grond moest worden gewerkt. De maatschappij moest ook vlieglicenties regelen. In maart kon Aruba Airlines haar vluchten weer hervatten en startte met een commerciële vlucht van Aruba naar Punto Fijo, met de Piper Chieftan, met zeven plaatsen. In de A-320, waar de luchtvaartmaatschappij zich nu op richt, is ruimte voor ongeveer 150 passagiers.
Short translation:
Aruba Airlines is looking to expand it's license. The airline wants to expand from a single Piper Chieftain to an Airbus A320. The first step was taken last Friday with the signing of the request for an economic license.

Delegations of Aruba Airlines, ILFC and Airbus came to the office of transportation minister Oduber to sign the agreement, the first of 4 steps to expand the AOC to include the A320. All the airlines books were found in order so it was granted a banking guarantee, with which they can lease the bigger aircraft.

I did not translate the rest of the text, as it is only sideways conected to the expansion plans. Try the Bing translator for that.... :mrgreen:
User avatar
Een echte spotter
Moderator
Moderator
Posts: 1492
Joined: 20 Jun 2004, 04:21
Location: Oranjestad, Aruba
Contact:

Re: Aruba Airlines to expand

Post by Een echte spotter »

And apparently they have found (and leased??) an Airbus... Already painted in full colors, awaiting delivery....

Image
More at: http://www.facebook.com/pages/Aruba-Air ... tos_stream
User avatar
Een echte spotter
Moderator
Moderator
Posts: 1492
Joined: 20 Jun 2004, 04:21
Location: Oranjestad, Aruba
Contact:

Re: Aruba Airlines to expand

Post by Een echte spotter »

After a few months of relative calm, the s**t has hit the fan again.... One of the principal investors in Aruba Airlines Senor Ribeiro has put a claim of Afl 700.000 (€ 295.000) on the airlines bankaccounts. Senor Ribeiro, who has invested a large sum (close to Afl. 1.200.000,00, which is € 505.000,00) made the claim after apperently he did not get his investment back after a certain period of time, agreed with the airlines CEO (who, coincidentaly seems to be a close friend.....)

For people able to read Papiamento, here's the full article:
http://www.24ora.com/corte-mainmenu-29/ ... o-de-swart
User avatar
Een echte spotter
Moderator
Moderator
Posts: 1492
Joined: 20 Jun 2004, 04:21
Location: Oranjestad, Aruba
Contact:

Re: Aruba Airlines to expand

Post by Een echte spotter »

‘Het is één groot luchtkasteel’ PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 12 juni 2013 16:34

ORANJESTAD — Investeerder Antonio Ribeiro en Aruba Airlines-directeur Onno de Swart zijn in conflict over een investering van 1,2 miljoen florin in de luchtvaartmaatschappij. Inmiddels is beslag gelegd op de bankrekening van de directeur. “Een lachertje”, stelt advocaat van De Swart, Gabri de Hoogd. “Er staat namelijk maar 1800 florin op die rekening.”

door onze verslaggever

Jackeliene Geeve



Ribeiro en De Swart staan recht tegenover elkaar nadat er een ernstige verstoring in hun zakelijke relatie ontstond in februari 2012. Investeerder Ribeiro kocht voor 525.000 florin 70 procent van alle aandelen van de luchtvaartmaatschappij van De Swart. Ook stak hij direct geld in Aruba Airlines. De Swart wilde dit alles na een conflict terugdraaien. Het contract tussen de twee partijen werd door De Swart verbroken, waarop Ribeiro zijn geld terugeiste. De Swart vond echter dat hij door het conflict zodanige schade had opgelopen dat Ribeiro geen recht had op terugvordering van de 525.000 florin. De rechter heeft afgelopen maandag besloten dat er voor 698.000 florin, het oorspronkelijk bedrag dat voor de aandelen aandelen werd betaald vermeerderd met rente en koste, beslag gelegd mag worden op de rekening van De Swart en een beslaglegging van bijna 13.000 dollar ten laste van Aruba Airlines.



Terwijl De Hoogd stelt dat beslaglegging een lachertje is omdat er maar 1800 florin op de rekening van De Swart staat, heeft Ribeiro een andere interpretatie. Het geld mag dan niet op de rekening van De Swart staan, de rechter heeft hen het geld wel degelijk toegewezen en als het aan hem ligt, blijft het niet bij die zeven ton. “Wij hebben zeven ton gevorderd op Onno de Swart en 13.000 dollar op Aruba Airlines”, zegt zijn advocaat Geoffrey Wever in een reactie aan Amigoe. “Daarbij heeft de rechter beslist dat de overeenkomst tussen beide partijen over de investering niet op juiste wijze is ontbonden waardoor er momenteel nog geen beslag kan worden gelegd op de rest van het geld. Daarom gaan wij een bodemprocedure aanspannen. Zodat we de rest van het geld ook kunnen vorderen.”

De totale investering zou, althans volgens Ribeiro, 1,2 miljoen florin bedragen. Hiermee werd 70 procent van het totale aandelenpakket gekocht van directeur De Swart. Daarnaast zou ruim drie ton in de aankoop van een vliegtuig zijn geïnvesteerd.



Bodemprocedure

Volgens De Hoogd, die samen met advocaat Ruud Offringa Aruba Airlines vertegenwoordigt en tevens optreedt als advocaat van De Swart, is er van een overdracht van aandelen geen sprake geweest. “Dit was inderdaad het plan”, zegt De Hoogd. “Maar Ribeiro voldeed niet aan zijn betalingsverplichting, dus wij hebben hem in gebreke gesteld. Ook hebben wij het contract buitengerechtelijk ontbonden.”

Op standpunt van de rechter dat het contract niet op de juiste manier is ontbonden, reageert De Hoogd: “Dat is een voorlopig oordeel. Wij zullen in de bodemprocedure aantonen dat het contract wel degelijk op de juiste manier is beëindigd.”

Terwijl Ribeiro meent dat er op 7 ton van De Swart beslag is gelegd, beweert De Hoogd iets anders. “Het is een luchtkasteel. Er is gehakt gemaakt van de beslagleggingseisen van Ribeiro. Er is inderdaad beslag gelegd op de rekening van De Swart, maar hier staat maar 1800 florin op. Een lachertje.” Bovendien meent De Hoogd dat Ribeiro geen recht heeft op terugvordering van zijn investering. “Wij zien dit als een voorschot op de schade die wij hebben geleden door de wanprestatie van Ribeiro.”

Bron: http://www.amigoe.com/aruba/154972-het- ... chtkasteel
Post Reply

Return to “Civil Aviation News”