Preview Alouette 'A-820'

ImageImageForum for all "old aircraft" related news, background, discussions and research.

Forum rules
ImageImageForum for all news, background, discussions and research on vintage aircraft, warbirds and wrecks & relics (stored, preserved, dumped etc). Actual logs -especially those of active airfields- are preferred to be posted in the appropriate Spotters forums.
Post Reply
Gerben Tornij
Scramble Newbie
Scramble Newbie
Posts: 41
Joined: 25 Apr 2007, 21:51
Subscriber Scramble: Gerben Tornij

Preview Alouette 'A-820'

Post by Gerben Tornij »

Op zaterdag 15 oktober zal een Alouette III helikopter te zien zijn bij het Museum Deelen. Het toestel is bestemd om hier op termijn als ‘poortwachter’ te worden opgesteld. Het toestel is een samenbouw van drie incomplete helikopters waarvan het museum in het jaar 2020 onderdelen heeft overgenomen van het Alouette Museum in Barneveld. Het museum beschikt helaas slechts over beperkte middelen en daarom verloopt de samenbouw relatief langzaam. Het zal op 15 oktober op het museumterrein worden opgesteld en aan het einde van de dag terugkeren naar de werkplaats van het Alouette Museum.

Tegelijk met de ‘poortwachter’ zal ook een vliegend model van de Alouette te zien zijn. Het betreft hier een radio bestuurde modelhelikopter in de kleuren van het voormalig Grasshopper-demonstratieteam. Op de website van het museum zijn nog enkele filmpjes te zien van eerder uitgevoerde demonstratievluchten. Op de genoemde zaterdag zal de helikopter meerdere korte vluchten uitvoeren.
Post Reply

Return to “Vintage, warbirds and wrecks & relics”