AELS permanent naar Twente na miljoenen-investering

ImageImageForum for movements and news concerning Twente Airport.

Forum rules
ImageImage
Post Reply
User avatar
LuchtvaartO_NL
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 259
Joined: 11 Sep 2015, 20:21
Location: The Netherlands
Contact:

AELS permanent naar Twente na miljoenen-investering

Post by LuchtvaartO_NL »

ENSCHEDE - AELS vestigt zich permanent op Twente Airport. Het vliegtuigrecyclingbedrijf wordt met een miljoeneninvestering in staat gesteld de komende jaren meer vliegtuigen te ontmantelen op het luchthaventerrein. Het Innovatiefonds Overijssel en Aalberts Investments nemen daartoe een substantieel belang in Aircraft End-of-Life Solutions .

Meer dan 20 werknemers

Het bedrijf, dat op het vliegveld sinds eind april bezig is met de demontage van een Airbus A340, wil met de investering van het team in Twente laten groeien naar twintig tot 25 werknemers. AELS zal op korte termijn een aantal vacatures uitzetten. Directeur Derk-Jan van Heerden: ,,Het streven is dat er op ieder moment in Twente een vliegtuig staat om te worden gedemonteerd. Zo'n tien man zijn dan aan het sleutelen, ongeveer hetzelfde aantal houdt zich bezig met administratie, beheer en opslag."

Van Heerden is blij met de miljoenenimpuls door het Innovatiefonds Overijssel en Aalberts Investments. ,,We zetten hiermee een forse stap voorwaarts. Dit biedt ons de mogelijkheid grotere aantallen en meer hoogwaardige vliegtuigen zoals de Airbus A320 en de Boeing 737NG aan te schaffen en te demonteren. Er hier is voldoende ruimte voor de ontmanteling en de opslag van onderdelen'', zegt Van Heerden, die de AELS-vestiging in Zoetermeer voorlopig nog even aanhoudt.

Trekker voor het vliegveld
Marius Prins, algemeen directeur van Oost NL, verwacht dat AELS een trekker voor het Twentse vliegveld zal zijn. ,,Door de nieuwe investering kan AELS extra mensen aannemen. Dat gaat enerzijds om een verdubbeling van de directe werkgelegenheid bij het bedrijf zelf, maar daarnaast ook om banen bij toeleveranciers en dienstverleners. Ook biedt AELS stagemogelijkheden en kansen voor (technische) studenten van de kennisinstellingen in de regio. We verwachten dat door de aanwezigheid van AELS ook andere, luchtvaartgerelateerde bedrijven zich op Twente Airport gaan vestigen. We zijn al in gesprek met diverse geïnteresseerde partijen.”

Gedeputeerde Eddy van Hijum van de provincie Overijssel: ,,Voor investeringen als in AELS hebben we het Innovatiefonds Overijssel opgericht. We geven hiermee een boost aan de economie en bedrijvigheid in de regio.”

Aalberts Investments is de investeringsmaatschappij van Jan Aalberts, de grondlegger van Aalberts Industries, een van 's lands grootste industriële conglomeraten die vorig jaar een omzet kende van 2,5 miljard euro. Aalberts Investments investeert of participeert in kleinere en middelgrote productiebedrijven. Grondlegger is ondernemer Jan Aalberts, wiens vermogen werd een paar jaar geleden geschat op ruim 300 miljoen euro.

Bron: Tubantia.nl
Luchtvaart Oost-Nederland
Twitter: LuchtvaartO_NL
Post Reply

Return to “Twente Airport”