Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
User avatar
FISHER01
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3310
Joined: 13 May 2004, 21:33
Type of spotter: DIE HARD
Subscriber Scramble: Yazz
Location: Enschede, 5 miles south south east of EHTW
Contact:

Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by FISHER01 »

Let op dit stukje heb ik niet geschreven maar heb ik van de Vuurwerk liefhebberspagina, en ik ben een Vuurwerk liefhebber!Aangezien er vast hier op scramble ook wel vuurwerk liefhebbers zijn (of mensen die tegen de bomenfreaks van Groen links zijn :evil: )

De kruitdampen zijn nog maar net verdwenen, iedereen is nog aan het bijkomen van de afgelopen feestdagen, de handen worden overal nog vol op geschud voor een goed en mooi 2009 en de eerste berichtgeving over een totaalverbod op vuurwerk van Groen Links Gemeenteraadslid Rotterdam Arno Bonte is alweer binnen.

Jaarlijks is het weer vaste kost. In december en begin januari komen de gemeenteraadsleden en (vage) stichtingen tegen vuurwerk weer uit hun grot en laten van hun kant horen in de media over een totaalverbod omdat vuurwerk zoveel slachtoffers brengt en het beter zou zijn als alle straten "vuurwerkvrij" zouden zijn, zo menen zij..

Op de site van Bonte valt nu te lezen: "Het is toch tekenend dat we de jaarwisseling rustig noemen als er 'slechts' drie scholen afbranden, vijftig auto's de lucht in gaan en er een paar honderd in plaats van duizend slachtoffers vallen", zegt Bonte. Zijn collega Rietveld voegt toe "als dertig procent van de mensen aangeeft met oud en nieuw niet de straat op te durven, dan hebben we een serieus probleem. De openbare weg is van iedereen, niet alleen van de 15 procent van de bevolking die graag vuurwerk afsteekt."

Er zijn dus 3 scholen afgebrand "VERMOEDELIJK" door vuurwerk, of dat zo is weet niemand want dat word niet vermeld en de media gebruikt met een brandje in de Nieuwjaarsnacht al heel snel het woord "vermoedelijk" Op een doorsnee week vatten al veel meer scholen, bedrijven en gebouwen e.d. vlam door vandalen en pyromanen, dit staat dus totaal los van het vuurwerk in het algemeen. Als het WEL door vuurwerk is gekomen is dit een laffe, domme daad van brandstichters die vuurwerk voor een heel ander doel gebruiken dan de liefhebbers ervan. Een vuurwerkliefhebber gebruikt het vuurwerk zoals het moet en stookt verstandig..

Ook zijn er veel minder slachtoffers te betreuren dan ze hadden verwacht en dat is een zeer goed teken! Het geeft aan dat de mensen voorzichtiger zijn geworden, of zich beter hebben voorbereid op hoe je met vuurwerk hoort om te gaan. We hebben het hier over een "paar honderd" slachtoffers in 1 nacht landelijk gezien, wat dus in feite NIETS voorstelt op jaarbasis. Het gaat hier over kleine brandwondjes, brandplekjes door per ongeluk toe doen van (vaak) een ander en dat soort meldingen. De paar meldingen over een afgeblazen voet of afgerukte vinger is zeer vervelend, maar dit is onmogelijk met normaal LEGAAL consumentenvuurwerk wat iedereen kan kopen aan het eind van het jaar... WEKELIJKS zijn er op de sportvelden duizenden ongelukken, heftige blessures, kneuzingen, gebroken benen en armen enz..enz.. door voetbal, hockey en heel veel andere sporten.. Maarja.. dat is wel gedoogd en dan hoor je steeds als verweer "ja maar sporten is gezond" tja, ik vraag me af of dat echt zo is met dergelijke risico's...

30% van de mensen durft volgens een collega van Bonte tijdens het vuurwerk op 31 december niet naar buiten.. Weet niet waar hij de 30% vandaan haalt want er is niets bewezen, maar denk dat deze mensen eigenlijk algeheel tegen vuurwerk zijn en het alleen van een negatieve kant benaderen of een nare herinnering er over hebben en dit daarom liever vanachter het raam bekijken. Weinig zinnigs is er over deze opmerking van Dhr. Rietveld te melden en praat zijn collega alleen maar na en komt ook al met loze opmerkingen..

Vuurwerk verbieden in een land waar een "vuurwerktraditie" heerst is een lastig probleem. Wat je automatisch creëert is dat als je vuurwerk in z'n totaliteit gaat verbieden er waarschijnlijk nog veel meer illegaal vuurwerk in omloop komt dan dat er al jaarlijks is en DAN PAS word het echt een bende in Nederland en ben ik bang dat er echt veel slachtoffers gaan vallen! Het geeft een ave-rechts effect en zal de illegale handel doen opbloeien. De Nederlandse importeurs zijn in gesprek met VROM hierover geweest en uit die gesprekken is de 500 grams categorie gekomen een aantal jaren terug om het halen van illegaal spul te voorkomen...

En dan de grote shows per gemeente waar ook over gesproken word.. Als het zo is dat dit ooit zo zal gaan lopen weet ik dat ik in ieder geval veilig thuis wat extra oliebollen eet om 0.00 uur want een grote mensenmassa op een plein met alcohol e.d. is vragen om hele grote problemen. Dan nog niet eens gesproken over het feit dat het echt ONMOGELIJK is om dit te laten doen door alleen professionals (mensen met schietpapiertje) want die willen die nacht vaak helemaal niet werken en we hebben er hier maar officiëel rond de 100 van in heel Nederland..Verder zijn er weer geen budgetten voor die vrijgemaakt kunnen worden dus dat word echt niets...

AVP laat al 10 jaar van zich horen en ook nu doen we dat weer! Op deze site laten we jaarlijks zien dat een hele grote groep vuurwerkliefhebbers TEGEN vuurwerkvandalisme is, TEGEN het gekloot met vuurwerk in de ruimste zin van het woord en vooral de laatste jaren TEGEN actiegroepen zoals stichting Staakt het Vuren en ook tegen Dhr. Bonte met hun vage beredeneringen en plannen om het vuurwerk in een zo kwaad mogelijk daglicht te plaatsen zonder echte onderbouwde argumenten..

Richting de tegenpartijen en negatievelingen over vuurwerk zeg ik als beheerder van AVP, namens 13.000 leden en honderd duizenden vuurwerkliefhebbers in Nedeland: Laat ons gewoon 1x per jaar vuurwerk afsteken en ga als je zo tegen vuurwerk bent lekker van eind december t/m begin januari naar een heel ver eiland in de Stille Zuidzee zodat je ook geen last hebt van de krap 16 uurtjes dat je in Nederland eens een keer "legaal" mag knallen!

VUURWERK IS TRADITIE EN WIJ GAAN ER VOOR ZORGEN DAT DIT OOK ALTIJD ZO ZAL BLIJVEN!!

Teken dus nu de digitale petitie als echte vuurwerkliefhebber en laat van je horen op:

http://www.petities.nl/petitie/vuurwerk_moet_blijven" onclick="window.open(this.href);return false;
Last edited by FISHER01 on 05 Jan 2009, 14:06, edited 1 time in total.
greetzz. Jos FISHER01 K.™

Image
User avatar
toppiero
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 660
Joined: 07 Jul 2008, 17:44
Type of spotter: F3,warbird,mil,civil
Location: NL

Re: Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by toppiero »

tja soesterberg was ook traditie en dat is ook weg dus wie weet.....
Greetz,

Toppiero
User avatar
ehusmann
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 6078
Joined: 03 Aug 2005, 14:34
Location: Loures, Portugal

Re: Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by ehusmann »

FISHER01 wrote:We hebben het hier over een "paar honderd" slachtoffers in 1 nacht landelijk gezien, wat dus in feite NIETS voorstelt op jaarbasis.
Nee man, juist het tegenovergestelde. De enige reden dat de rest van de nachten het niet gebeurt..... is omdat er dan geen vuurwerk wordt afgestoken. Als dat wel het geval zou zijn, dan zouden we met z´n allen allang dat vuurwerk hebben verboden omdat het zo gevaarlijk is. Beetje domme redenatie dit!
FISHER01 wrote:WEKELIJKS zijn er op de sportvelden duizenden ongelukken, heftige blessures, kneuzingen, gebroken benen en armen enz..enz.. door voetbal, hockey en heel veel andere sporten.. Maarja.. dat is wel gedoogd en dan hoor je steeds als verweer "ja maar sporten is gezond" tja, ik vraag me af of dat echt zo is met dergelijke risico's...
Ja hoor, dit wordt gedoogd? Dit is legaal, dat is heel iets anders dan gedogen....

Tja, toen ben ik maar gestopt met lezen, dit gaat werkelijk helemaal nergens over....

Erwin
User avatar
eudokia
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 7326
Joined: 04 Feb 2006, 21:21
Subscriber Scramble: eudokia
Location: earth

Re: Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by eudokia »

Wie net als ik voor minder vuurwerk is kan hier terecht
http://www.petities.nl/petitie/burgerin ... _vuurwerk/" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
FISHER01
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3310
Joined: 13 May 2004, 21:33
Type of spotter: DIE HARD
Subscriber Scramble: Yazz
Location: Enschede, 5 miles south south east of EHTW
Contact:

Re: Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by FISHER01 »

Ik heb dit stukje ook niet zelf gemaakt en ik ben ook niet met alles eens wat er staat.
ik ben wel van mening dat als ze vuurwerk gaan verbieden, dat het aantal ongelukken,branden en slooppartijen er niet minder op zal worden, aangezien er veel alcohol genuttigt word op die dagen en er ook meer illegaal zwaar vuurwerk zal worden afgestoken, dan hebben we het nog niet eens over de vandalen die zich vervelen en iets anders gaan bedenken (lees hulpverleners mishandelen, auto's in de fik steken enz enz)

als ze vuurwerk gaan verbieden, dan zouden ze eigenlijk ook veel andere dingen moeten gaan verbieden (auto's, sport, voetbalfans, honden, kerstbomen en verlichting enz)
greetzz. Jos FISHER01 K.™

Image
User avatar
Wildpicture
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 797
Joined: 06 Apr 2008, 13:57
Type of spotter: F5 Military
Location: Flevoland
Contact:

Re: Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by Wildpicture »

FISHER01 wrote:Laat ons gewoon 1x per jaar vuurwerk afsteken en ga als je zo tegen vuurwerk bent lekker van eind december t/m begin januari naar een heel ver eiland in de Stille Zuidzee zodat je ook geen last hebt van de krap 16 uurtjes dat je in Nederland eens een keer "legaal" mag knallen!
Als je zo graag knalt, boek dan een reis en ga op 31 dec op een klein eiland in de Stille Zuidzee zitten met je vriendjes. Heeft er verder niemand last van!

Dat is natuurlijk net zo onzinnig als jouw voorstel. Overigens klopt van je hele verhaal en redeneringen absoluut niks. Ik erger me ieder jaar aan die tieners met een IQ gelijk aan hun schoenmaat die dagenlang met rugzak vol vuurwerk door de wijk lopen te knallen.
User avatar
Tom Tiger
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 608
Joined: 28 Jul 2006, 08:18
Type of spotter: F5
Subscriber Scramble: tom tiger
Location: Netherlands, NH, Zaandam
Contact:

Re: Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by Tom Tiger »

eudokia wrote:Wie net als ik voor minder vuurwerk is kan hier terecht
http://www.petities.nl/petitie/burgerin ... _vuurwerk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Yep, Ik ben voor minder vuurwerk en deze heb ik getekend. Paar dagen terug al :lol:
" You Live by the Code, You Die by the Code. "

All my Photos on Flickr
User avatar
Derice
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1697
Joined: 24 Dec 2007, 14:12
Type of spotter: F3
Subscriber Scramble: Derice

Re: Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by Derice »

Verbieden niet, we leven in een democratie. Denk dus ook dat niet men het snel zal gaan verbieden.
Ze mogen het wat mij betreft wel ontmoedigen.
En dan met name voor het milieu, het kijkt leuk en levert ook mooie foto's op.
Maar ik vind dat het dan beter bij speciale gelegenheden / eventenementen gedaan kan worden, dan dat elke mafkees met een aansteker die dingen gaat lopen afsteken.
Natuurlijk gaat er een hoop goed (daar hoor je niks over), maar de fascinatie die ik er als kind mee had, heb ik allang niet meer.
Heb dan ook al jaren geen vuurwerk meer gekocht.
MISOS
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 153
Joined: 18 Feb 2004, 08:01

Re: Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by MISOS »

Wat een verschrikkelijk non discussie toch elk jaar weer!!

Waar ik ondertussen wel een beetje heel erg moe van wordt dat we alles willen gaan verbieden in dit land. Zo proberen we alle problemen op te lossen....niet door de paar mensen die er een zooitje van maken aan te pakken maar het dan gelijk maar voor iedereen te verbieden. Begint een beetje zielige vertoning vertoning te worden. En wie gaat het handhaven.....die anderhalve agent die er nog over is omdat de rest van onze politiemacht bezig is om niet in elkaar geslagen te worden door de dronken stapjeugd....

Grtz Henk Spek
User avatar
Redskin301
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 2294
Joined: 23 Mar 2006, 12:52
Type of spotter: Graphical
Subscriber Scramble: nee
Location: Tilburg
Contact:

Re: Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by Redskin301 »

Wat een b*llsh*t, gewoon lekker pintje vatte en knallen daarna xD
Regards Alex van Noye,

http://www.runway28.nl
User avatar
Redskin
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1277
Joined: 01 Jul 2003, 16:22
Type of spotter: a serial is just paint to brighten up an aircraft
Subscriber Scramble: Digitaal
Location: 10 miles from Gilze Rijen
Contact:

Re: Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by Redskin »

FISHER01 wrote: als ze vuurwerk gaan verbieden, dan zouden ze eigenlijk ook veel andere dingen moeten gaan verbieden (auto's, sport, voetbalfans, honden, kerstbomen en verlichting enz)
Dit is dus echt bullsh&t, net als die petitie overigens.
John
Image
User avatar
Basman
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 948
Joined: 03 Jun 2007, 00:23
Subscriber Scramble: Yes
Contact:

Re: Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by Basman »

Ik ga de pro-vuurwerk petitie wèl tekenen. Ik ben het niet met alle redeneringen in het stuk eens, maar vind het belachelijk dat vuurwerk verboden zou moeten worden omdat een kleine minderheid met het verstand van een garnaal er op een verkeerde manier mee omgaat. Laat de politie streng optreden tegen vuurwerkmisbruik en laat de normale gebruikers genieten. Als we op deze manier om zouden gaan met alles wat er mis gaat in Nederland, dan kunnen we ook het voetbal wel afschaffen ivm relschoppers, of motorrijden verbieden ivm het relatief hoge aantal verkeersdoden onder motorrijders.

Bas
User avatar
Polecat
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 5048
Joined: 12 Jul 2007, 13:58
Type of spotter: Omnivore
Subscriber Scramble: Polecat
Location: The Middle East of The Netherlands

Re: Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by Polecat »

Het is als met bijna alles.
Ruwweg reguleren, wel streng handhaven en de excessen aanpakken. Met dat principe kan bijna alles wel, als iedereen af en toe een beeje water bij de wijn doet...
Ik heb niks met vuurwerk, maar zou het sfeertje ook wel weer missen. En inderdaad, die rotjochies die al dagenlang knallen gelijk naar het HALT project... Heb weer regelmatig gezien dat de politie er langs rijdt en niets doet (guttegut, we zouden eens een rel veroorzaken...)
Stel duidelijke regels en handhaaf ze, maar ga niet alles maar botweg verbieden....
I have never drunk milk, and I never will . . . .
User avatar
adz
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 2314
Joined: 01 Dec 2003, 21:23
Type of spotter: S2
Subscriber Scramble: ja
Location: Delft

Re: Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by adz »

Het is lastig iemand de hand schudden als die het essentiële onderdeel daarvoor mist.

Mij kan de discussie weinig boeien, maar als er halve- of onwaarheden verteld worden, vind ik dat spijtig.
de eerste berichtgeving over een totaalverbod op vuurwerk van Groen Links Gemeenteraadslid Rotterdam Arno Bonte is alweer binnen.
Dit is niet juist. (Daarnaast is het een slecht geformuleerde zin. Letterlijk staat er dat meneer Bonte een verbod op vuurwerk zou hebben afgekondigd. Het gaat slechts om een voorstel, en dan nog om een ander voorstel ook. Maar goed.)
Ze (Arno Bonte en David Rietveld) willen afstevenen op een verbod op consumentenvuurwerk. Dat houdt in dat jij en ik geen vuurwerk meer af mogen steken, maar er professionele vuurwerkshows georganiseerd worden door gemeenten e.d.
Op de site van Bonte valt nu te lezen: "Het is toch tekenend dat we de jaarwisseling rustig noemen als er 'slechts' drie scholen afbranden, vijftig auto's de lucht in gaan en er een paar honderd in plaats van duizend slachtoffers vallen".
Hier neemt meneer Bonte de vrijheid om het woord 'relatief' weg te laten. Relatief rustig tov het jaar ervoor wil niet zeggen dat het rustig was, maar dat het rustiger was. Volgens mij hebben weinig media/mensen op deze cijfers het stempel 'rustig' gezet.
Op een doorsnee week vatten al veel meer scholen, bedrijven en gebouwen e.d. vlam door vandalen en pyromanen, dit staat dus totaal los van het vuurwerk in het algemeen.
Ik kan dit niet staven met cijfers, maar het zou kunnen zijn dat er door het jaar heen 1092 scholen vlam vatten (In een schrikkeljaar 1095). Dit is echter een merkwaardige vergelijking. Vlamvatten is namelijk wel iets anders dan afbranden. En zoveel scholen branden er niet af in een jaar, dus kun je wel degelijk vraagtekens zetten bij de oorzaak van het afbranden van deze scholen en een eventuele link leggen met het vuurwerk.
Ook zijn er veel minder slachtoffers te betreuren dan ze hadden verwacht en dat is een zeer goed teken! Het geeft aan dat de mensen voorzichtiger zijn geworden, of zich beter hebben voorbereid op hoe je met vuurwerk hoort om te gaan. We hebben het hier over een "paar honderd" slachtoffers in 1 nacht landelijk gezien, wat dus in feite NIETS voorstelt op jaarbasis.
Toegegeven, het is een goed teken dat er minder slachtoffers zijn, maar het zijn er nog altijd veel. De laatste zin is pure nonsens. De slachtoffers/gewonden die er vallen in deze nacht zijn een type slachtoffers waarvan er door de rest van het jaar heen een aantal valt te betreuren wat vele malen dichter bij nul zal zitten.
kleine brandwondjes, brandplekjes door per ongeluk toe doen van (vaak) een ander
Deze zinsnede insinueert mijns inziens dat het minder erg zou zijn als anderen bij jou verwondingen veroorzaken dan wanneer je het bij jezelf doet. Slecht argument voor de pleitbezorger.
WEKELIJKS zijn er op de sportvelden duizenden ongelukken, heftige blessures, kneuzingen, gebroken benen en armen enz..enz.. door voetbal, hockey en heel veel andere sporten.. Maarja.. dat is wel gedoogd en dan hoor je steeds als verweer "ja maar sporten is gezond" tja, ik vraag me af of dat echt zo is met dergelijke risico's...
Ik ben bang dat de maatschappelijke kosten voor de samenleving vele malen hoger uit zullen vallen als iedereen zou stoppen met sporten. Met vuurwerk is dat niet het geval. Die kosten zullen vrijwel zeker lager uitvallen.
Weet niet waar hij de 30% vandaan haalt want er is niets bewezen.
Mee eens. Slecht argument van meneer Rietveld. Zijn punt was sterker geweest als hij er geen percentage bij had genoemd. Er zijn namelijk wel degelijk mensen die de straat liever niet op gaan om middernacht.
Vuurwerk verbieden in een land waar een "vuurwerktraditie" heerst is een lastig probleem. Wat je automatisch creëert is dat als je vuurwerk in z'n totaliteit gaat verbieden er waarschijnlijk nog veel meer illegaal vuurwerk in omloop komt dan dat er al jaarlijks is en DAN PAS word het echt een bende in Nederland en ben ik bang dat er echt veel slachtoffers gaan vallen! Het geeft een ave-rechts effect en zal de illegale handel doen opbloeien.
Wat verstaat men onder een 'vuurwerktraditie'?

Zoals eerder gezegd, vuurwerk zou niet helemaal verboden worden, slechts het consumentenvuurwerk. Stel dat er zo'n verbod zou komen, zou initieël waarschijnlijk inderdaad meer illegaal vuurwerk in omloop komen. Als daar dan goed op gehandhaafd wordt (wat makkelijker is, want op een veel kleinere schaal dan 'gewoon' consumentenvuurwerk). Verder zal er waarschijnlijk, en dat is mijn persoonlijk inschatting, vrij snel een nieuw soort ´traditie´ ontstaan waarin mensen met het hele gezin naar de plaats van de show zullen gaan om het, meestal mooiere, vuurwerk aldaar te aanschouwen. Nogmaals, stel dat...
een grote mensenmassa op een plein met alcohol e.d. is vragen om hele grote problemen. Dan nog niet eens gesproken over het feit dat het echt ONMOGELIJK is om dit te laten doen door alleen professionals (mensen met schietpapiertje) want die willen die nacht vaak helemaal niet werken en we hebben er hier maar officiëel rond de 100 van in heel Nederland..Verder zijn er weer geen budgetten voor die vrijgemaakt kunnen worden dus dat word echt niets...
Wie zegt dat daar alcohol geschonken zal worden?
Ik denk dat er genoeg mensen zullen zijn die het leuk vinden om zo'n show op te zetten. Als het consumentenvuurwerk verboden zou worden, zullen er genoeg mensen te vinden zijn die graag zo'n cursus willen volgen.
Wat budget betreft; er zal een boel bespaard worden op kosten van de gevolgen van vuurwerk (Medische kosten, schoonvegen van straten, enz.). Daarnaast bestaat er zoiets als sponsoring, en ik denk dat er best animo onder bedrijven is om dat soort evenementen te sponsoren.
AVP laat al 10 jaar van zich horen en ook nu doen we dat weer! Op deze site laten we jaarlijks zien dat een hele grote groep vuurwerkliefhebbers TEGEN vuurwerkvandalisme is, TEGEN het gekloot met vuurwerk in de ruimste zin van het woord en vooral de laatste jaren TEGEN actiegroepen zoals stichting Staakt het Vuren en ook tegen Dhr. Bonte met hun vage beredeneringen en plannen om het vuurwerk in een zo kwaad mogelijk daglicht te plaatsen
Jammer dat ze zich de laatste jaren vooral concentreren op de 'strijd' met tegenstanders van consumentenvuurwerk en de laatste jaren blijkbaar minder met het tegengaan van de negatieve aspecten van het vuurwerk of het benadrukken van de positieve aspecten.
De beredeneringen van meneer Uitman (de schrijver van dit stuk) zijn minstens net zo vaag als die van meneer Bonte. Daarnaast krijg ik niet de indruk dat meneer Bonte het vuurwerk op zich in een zo kwaad mogelijk daglicht probeert te plaatsen, maar toe wil naar een, in zijn ogen, meer verantwoorde manier van omgang er mee.
ga als je zo tegen vuurwerk bent lekker van eind december t/m begin januari naar een heel ver eiland in de Stille Zuidzee zodat je ook geen last hebt van de krap 16 uurtjes dat je in Nederland eens een keer "legaal" mag knallen!
Dit lijkt op een beetje simpel afreageren van meneer Uitman. Misschien had hij een paar dagen moeten wachten met het schrijven van dit stuk, om wat tot bedaren te komen.
En hoezo 'krap' 16 uur? Bij mijn weten is van 10:00 tot 02:00 gewoon de volle 16 uur, hoor. De " " bij het woord legaal had hij ook kunnen weglaten, het is momenteel immers nog legaal.

Al met al een matig geschreven stukje, ik denk geschreven met frustratie. Mij heeft het in ieder geval niet geïnspireerd om de petitie te tekenen. Die van meneer Bonte trouwens ook niet.

Zo, ik heb mijn zegje gedaan.

Groeten,
Ard
# But there's no sense crying over every mistake.
You just keep on trying till you run out of cake #
User avatar
FISHER01
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3310
Joined: 13 May 2004, 21:33
Type of spotter: DIE HARD
Subscriber Scramble: Yazz
Location: Enschede, 5 miles south south east of EHTW
Contact:

Re: Petitie: Vuurwerk afsteken mag nooit verboden worden!

Post by FISHER01 »

Ard bedankt voor je uitgebreide reactie.

Ik snap niet zo goed waarom ze Het consumentenvuurwerk willen verbieden. Als je het normaal afsteekt zal er niet gauw iets gebeuren (lees zware gewonden en branden) het is juist het illegale zware vuurwerk waar je vernielingen mee kunt aanrichten of ledematen mee kan verliezen. Maar goed dat verbod komt er toch nooit (lukte vorig jaar ook niet), en anders ga ik wel naar Duitsland.
greetzz. Jos FISHER01 K.™

Image
Post Reply

Return to “'t Praethuys”