'Rampjaar dreigt voor luchthavens'

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
Post Reply
User avatar
Rockville
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1648
Joined: 24 Nov 2007, 00:38

'Rampjaar dreigt voor luchthavens'

Post by Rockville »

BRUSSEL (AFN) - Europese vliegvelden gaan een ’annus horribilis’ (rampjaar) tegemoet. Dat stelde de overkoepelende organisatie van luchthavens ACI vrijdag. Vooral de scherpe daling van het vrachtvervoer baart de ACI grote zorgen.
“Als ik praat met onze leden, krijg ik het gevoel dat januari erger zal worden dan december”, zei directeur Olivier Jankovec van ACI Europe. In de laatste maand van 2008 daalde het vervoer van passagiers met 7,7 procent en het vrachtvervoer zelfs met ruim 21 procent.
“De vrachtcijfers zijn een indicatie van hoe de economie de luchtvaartsector beïnvloedt en zullen zich in de komende maanden vertalen in een verdere daling van het passagiersaanbod”, zei Jankovec. De ACI-topman zei verder dat er veel onzekerheid is over de diepte en de duur van de crisis.
De luchthaven Schiphol kondigde onlangs al aan honderden banen te gaan schrappen om de flinke daling van het luchtverkeer het hoofd te bieden. Topman Jos Nijhuis zei onlangs bij zijn nieuwjaarstoespraak dat Schiphol dit jaar rekent op een afname van het passagiers- en vrachtvervoer met 6 tot 10 procent.

DFT, vr 06 feb 2009, 19:48
Post Reply

Return to “'t Praethuys”