Nieuwe luchtvaart ontvanger.

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
Post Reply
PH-PXA
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 203
Joined: 03 Aug 2004, 11:21

Nieuwe luchtvaart ontvanger.

Post by PH-PXA »

Ik ben al weer een tijdje aan het rondkijken naar een goede basis luchtvaartontvanger. Mijn oude Icom is er vorig voorjaar mee gestopt en ik mis het toch wel eigenlijk. Heeft er iemand suggesties of echte aanraders?
User avatar
RobertMB
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 892
Joined: 28 Aug 2004, 12:44
Subscriber Scramble: RobertMB
Location: Groningen

Re: Nieuwe luchtvaart ontvanger.

Post by RobertMB »

Als eerste iedereen een heel voorspoedig, gelukkig en vooral gezond 2012 ! :lol:

Ben sinds vorige maand in het bezit van een Uniden Bearcat UBC800XLT en ben er laaiend enthousiast over wat betreft de ontvangstprestaties. Tevens is er een nagenoeg identiek model: de BCT15X met o.a. nog meer geheugenkanalen (9000 !).... Naar het schijnt is die ook net even ietsie gevoeliger, met name wat betreft het AM gebeuren (0.3 uV bij 12 dB). Er circuleren geruchten dat de UBC800XLT nog wel leverbaar is maar niet meer in productie is en wordt opgevolgd door de BCT15X. Voor 219 eurootjes (met daarbij nog €14,50 aan verzendkosten) is die in Duitsland te bestellen. Weet niet of ik hier de naam kan/mag noemen van de zaak waar ik hem besteld heb .... (indien interesse graag even via PM). Hier in NL zijn beide modellen echt STUKKEN duurder !
Het is wel aan te raden om er PC software bij aan te schaffen (een seriele kabel wordt standaard meegeleverd. Een USB kabel is optioneel verkrijgbaar) want het programmeren van freqs. + eventueel namen is "met de hand" een behoorlijke klus! Wel zijn er op het www een aantal leuke gratis programmeertools/progs te vinden.
Heb de UBC800XLT aangeschaft als opvolger van mijn AOR AR-8200 die wat minder werd....

Was eerst van plan om een AOR-8600 Mk2 aan te schaffen. Gezien de gebruikerservaringen die ik las ook een prima apparaat maar vond hem net even wat te duur....

Van wezenlijk belang is natuurlijk dat de scanner over de 8.33 kHz "kanaalstappen" beschikt voor de civiele luchtvaartband.

Succes met je keuze en mocht je nog vragen hebben: feel free to send me a PM ! :)

MvG,

Robert
PH-PXA
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 203
Joined: 03 Aug 2004, 11:21

Re: Nieuwe luchtvaart ontvanger.

Post by PH-PXA »

Dank voor je reply. Die AOR-8600 lijkt inderdaad wel een mooie ontvanger. Wellicht dat het zoiets gaat worden.
Post Reply

Return to “'t Praethuys”