Gewijzigd juni-schema "De Tijd Vliegt" luchtmacht TV op NGC.

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
Post Reply
User avatar
Stratofreighter
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 21872
Joined: 25 Jan 2006, 08:02
Location: Netherlands

Gewijzigd juni-schema "De Tijd Vliegt" luchtmacht TV op NGC.

Post by Stratofreighter »

Premieres:
Aflevering 4 – Zaterdag 8 juni om 22.00 uur

De oprichting van de Koninklijke Luchtmacht in 1953 viel in het begin van de koude oorlog. Nederland maakt nu deel uit van het NAVO-bondgenootschap en de taak is verdediging tegen een mogelijke aanval van het Oostblok. Na de introductie van de atoombom is er een systeem van 'wederzijdse afschrikking' ontstaan. Onderdeel daarvan is dat Nederlandse vliegers paraat staan om een atoombom op Polen of Oost-Duitsland af te werpen. Jachtvliegtuigen zijn nu straaljagers. De angst voor een nieuwe oorlog komt naar buiten in de Ban-de-bom beweging.

Aflevering 5 – Zaterdag 15 juni om 22.00 uur

Bij de Watersnoodramp in 1953 wordt de enige Nederlandse helikopter, van de Marine Luchtvaartdienst, ingezet om ingesloten mensen te redden. Piloot Rudi Idzerda kan zich dit nog levendig herinneren. De treinkaping bij 'De Punt' wordt beëindigd door de inzet van Starfighters en na de val van ‘de Muur’ speelt de luchtmacht een rol in een serie vredesmissies over de hele wereld en komt beslissend in actie in het Joegoslavië-conflict, en een paar jaar later in de oorlog in Kosovo.

Aflevering 6 - Zaterdag 22 juni om 22.00 uur

Bij de missies in Irak en Afghanistan is het Nederlandse luchtwapen onmisbaar. Verder laten we zien wat de Luchtmacht nu doet en kan. Na 11 september 2001 heeft de Luchtmacht er een taak bij gekregen: Bewaken van het Nederlandse luchtruim tegen terroristische aanvallen. Deze nieuwe taak valt onder de minister van Veiligheid en Justitie en brengt met zich mee dat de luchtverdediging 24 uur per dag, 365 dagen per jaar op scherp staat. Met de Minister van Defensie, mevrouw Jeanine Hennis-Plasschaert, praten we over de toekomst van de Koninklijke Luchtmacht.
:arrow: http://natgeotv.com/nl/de-tijd-vliegt/over
Airnieuws stopped, update FokkerNews.nl Mei-2024
User avatar
nils
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 226
Joined: 08 Dec 2008, 19:44
Type of spotter: Military Aviation Enthousiast
Subscriber Scramble: Nils Steyaert
Location: Oedelem, Belgie

Re: Gewijzigd juni-schema "De Tijd Vliegt" luchtmacht TV op

Post by nils »

hopelijk zenden ze deze keer wel de juiste aflevering uit. :)
Post Reply

Return to “'t Praethuys”