INFO: Nachtopenstelling vliegbasis Gilze-Rijen

ImageImageA special Forum for Gilze-Rijen and Gilze Rijen Aviation Society (GRAS) with news, facts and social talk from the south.

Moderator: SWAT 11

Forum rules
Image
Image
This forum is supervised by GRAS, Scramble only hosts this forum. The basic rules of the Scramble Message Board also apply to this forum, but GRAS may have additional regulations. Dutch is the main language here but English is allowed too.
Post Reply
Edwin
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 274
Joined: 02 Mar 2004, 21:27
Location: Gilze-Rijen

INFO: Nachtopenstelling vliegbasis Gilze-Rijen

Post by Edwin »

NACHTOPENSTELLING VLIEGBASIS GILZE-RIJEN

Rijen - Apache gevechtshelikopters van de Vliegbasis Gilze-Rijen nemen in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juni deel aan een gecombineerde oefening in de omgeving van Soesterberg. Na afloop van deze oefening keren ze terug naar hun thuisbasis. Normaliter keren apaches voor 23.00 uur terug. Als uitzondering op die regel heeft de Commandant Luchtstrijdkrachten voor deze oefening toestemming gegeven om rond 01.30 uur terug te keren.

Het avondvliegen is noodzakelijk om de vaardigheid van de helikoptervliegers op peil te houden. De training spitst zich toe op alle aspecten die de vliegers voor de huidige missie in Afghanistan nodig hebben. Er worden b.v. oefeningen met nachtzichtapparatuur en vliegen op lage hoogte gehouden.

Bron: Staf Voorlichting Gilze-Rijen
phantom

Apache

Post by phantom »

Heb hier in Lochem (vlakbij Zutphen) al de hele avond last van een paar grote muggen genaamd Apaches. Steeds als je denkt van ze af te zijn komen ze weer terug.
Zal wel met het vorige bericht te maken hebben.

Phantom
User avatar
pjottr
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 286
Joined: 08 Apr 2008, 11:34
Type of spotter: Random

Post by pjottr »

Deze apaches vliegen niet vanaf Gilze-rijen maar waarschijnlijk vanaf Soesterberg. Dus in de omgeving van Gilze is het lekker rustig gebleven!
User avatar
ebauer
Moderator
Moderator
Posts: 11954
Joined: 14 Jul 2004, 18:58
Type of spotter: Military, ADS-B, ATC & Helicopters, Reporter
Location: Amersfoort, NL

Post by ebauer »

pjottr wrote:Deze apaches vliegen niet vanaf Gilze-rijen maar waarschijnlijk vanaf Soesterberg. Dus in de omgeving van Gilze is het lekker rustig gebleven!
Mogelijk was Gilze alternate voor Soesterberg! Op dat tijdstip is er niet zo veel keus om ergens te landen...
RAMONES 1974 - 1996
Talking Heads 1974 - 1991
Post Reply

Return to “Gilze-Rijen & GRAS”