Parajumping t/m 12 Juli 2013

ImageImageA special Forum for Gilze-Rijen and Gilze Rijen Aviation Society (GRAS) with news, facts and social talk from the south.

Moderator: SWAT 11

Forum rules
Image
Image
This forum is supervised by GRAS, Scramble only hosts this forum. The basic rules of the Scramble Message Board also apply to this forum, but GRAS may have additional regulations. Dutch is the main language here but English is allowed too.
Post Reply
User avatar
jimmy van drunen
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 6436
Joined: 23 Dec 2006, 22:32
Type of spotter: Photographer
Location: Tilburg, near EHGR RWY28

Parajumping t/m 12 Juli 2013

Post by jimmy van drunen »

Beste GRAS-Spotters,

De Short Skyvan die op de Vliegbasis al een aantal weken staat, blijft tot en met 12 juli 2013 vluchten uitvoeren, meerdere malen per dag, tot laat op de avond.
Dit om berichten in de dagtopics te voorkomen dat de Skyvan er ''weer'' staat :wink: Die staat er nog wel even dus..

Bron; NOTAMS

Grtz, Jimmy
flyjohn
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 283
Joined: 20 Apr 2007, 16:04
Location: Gilze en Rijen

Re: Parajumping t/m 12 Juli 2013

Post by flyjohn »

Waarom KCT oefeningen vanaf EHGR ................

Personeel van de krijgsmacht moet altijd goed zijn voorbereid op een eventuele inzet waar ook ter wereld voor ieder mogelijk conflict. Trainen in binnen- en buitenland en in combinatie met verschillende eenheden van de Luchtmacht, Landmacht en Marine is daarbij van essentieel belang. De vliegbasis Gilze-Rijen biedt als militaire vliegbasis andere eenheden de mogelijkheid om te oefenen op het vliegbasisterrein, maar ook om vliegoperaties vanaf de vliegbasis uit te voeren. Personeel van het Korps Commandotroepen (KCT) trainde afgelopen week het parachutespringen in de omgeving van Gilze-Rijen (Molenschot en Dorst). Ook volgende week traint het KCT hier het parachutespringen. De sprongen worden uit een Skyvan vliegtuig gemaakt.
Tijdens de eerste week is vooral aandacht besteed aan de ‘Basis Vrije Val’-oefeningen waarbij het KCT personeel wordt getraind in het uitvoeren van het parachutespringen overdag maar ook in het donker. Elke commando wordt standaard als para opgeleid. De commando’s moeten deze vaardigheid beheersen om uiteindelijk ook per parachute ingezet te kunnen worden tot diep in het vijandelijk terrein. Normaal gesproken doorloopt het KCT het grootste gedeelte van deze opleiding in het buitenland, maar omdat de vliegtuigen daar maar beperkt beschikbaar waren, is een deel van de oefeningen verplaatst naar Nederland. Op basis van efficiency en effectiviteit is gekozen voor een vliegbasis dichtbij Roosendaal waar het KCT gevestigd is en de Defensie Paraschool in Breda. Daarmee haalt de eenheid een maximaal rendement uit de beschikbare tijd en middelen.
De tweede week 8 t/m 12 Juli staat in het teken van tandemsprongen waarbij ze passagiers meenemen onder de parachute. Militaire parainstructeurs moeten een aantal sprongen maken om deze vaardigheid te behouden. Het KCT moet deze sprongen operationeel kunnen uitvoeren om in voorkomend geval niet paraopgeleid personeel in vijandelijk gebied te kunnen brengen.
theguide
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 423
Joined: 20 Feb 2004, 19:55
Type of spotter: S1(Radio+SBS)
Location: Rotterdam, NL
Contact:

Re: Parajumping t/m 12 Juli 2013

Post by theguide »

Om niet iedereen, zoals ik zojuist, te laten terugzoeken in de movements tot ergens begin juni en alleen maar te lezen dat de lokale spotters 'de' Skyvan 'weer' gezien hebben. Het is vermoedelijk de: OE-FDP

Iemand die dit kan bevestigen?

Alvast bedankt,

Marijn
User avatar
jimmy van drunen
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 6436
Joined: 23 Dec 2006, 22:32
Type of spotter: Photographer
Location: Tilburg, near EHGR RWY28

Re: Parajumping t/m 12 Juli 2013

Post by jimmy van drunen »

theguide wrote:Om niet iedereen, zoals ik zojuist, te laten terugzoeken in de movements tot ergens begin juni en alleen maar te lezen dat de lokale spotters 'de' Skyvan 'weer' gezien hebben. Het is vermoedelijk de: OE-FDP

Iemand die dit kan bevestigen?

Alvast bedankt,

Marijn

Bevestigd!

[ Post made via Mobile Device ]
Post Reply

Return to “Gilze-Rijen & GRAS”