18/19 June: Gilze Rijen Luch - DVD

ImageAll Airshow related news and logs.

Moderator: Jaap

Forum rules
Image Post all airshow-related items here. Please keep the postings as informative and to-the-point as possible. Refrain from postings with the sole intention to communicate whether you like the show or not, unless accompanied by arguments that can help others.
Post Reply
PeterPGS
Posts: 21
Joined: 03 May 2007, 09:03
Location: Soest

18/19 June: Gilze Rijen Luch - DVD

Post by PeterPGS »

Hallo allemaal,

Helaas, helaas, helaas kan ik niet naar de Open Dagen dit jaar vanwege standby dienst. Ik heb nog niks kunnen vinden over het bestellen van een DVD zoals voorgaande jaren. Is er al iets bekend?

Groeten,
Peter
jb5
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 402
Joined: 20 Jun 2005, 11:59

Re: Is er weer een DVD te bestellen?

Post by jb5 »

Ja, er zal weer een DVD gemaakt worden.
User avatar
Hurricane
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 5402
Joined: 05 Oct 2003, 18:03
Type of spotter: F4 + H5
Subscriber Scramble: Hurricane
Location: EHVB

Re: Is er weer een DVD te bestellen?

Post by Hurricane »

Groeten,
Ron
Arjan6511
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 185
Joined: 30 Jul 2007, 16:21
Subscriber Scramble: Arjan6511
Location: near Apeldoorn

Re: Is er weer een DVD te bestellen?

Post by Arjan6511 »

En zoals ieder jaar is het weer bidden en hopen, zo niet smeken, dat JVR eens een goede DVD uitbrengt met fatsoenlijk vliegtuiggeluid wat goed hard te zetten is, mooi vol klinkt zoals in het echt, en overeen komt met de getoonde beelden.

Zo moeilijk moet het niet zijn dacht ik.

Bij die van 2009 was, halleluja, een optie in het menu `just aircraft noise` aangebracht. Hoopvol deze optie geselecteerd, blijkt het geluidsniveau dermate laag dat de TV en de DBS speakers op maximum moesten draaien wil je een idee krijgen van het geluid waar talloze DVD-kopers vast op hadden gehoopt. Het klonk echter alsof het geluid door een PVC-buis was gegaan, en dat lag niet aan mijn installatie. Knullig was verder dat ze wel een overgangsmuziekje hadden ter hoogte van de beelden voor of na de Poolse MiG 29. Helaas was die wel op goed geluidsvolume op de DVD gezet, waardoor ik prompt een speaker opblies.
Ook klopt het verloop van het geluid vaak niet met de bewegingen van het vliegtuig, en dat is jammer.

Dat het technisch mogelijk is bewijst het geluid van de DVD van het jaar 2006, hoewel ook dan weer de getoonde beelden niet altijd overeenkomen, kijk maar naar de take-off van de BAF F-16.

Qua beelden zijn ze de afgelopen jaren enorm vooruit gegaan, waarvoor hulde, nu het geluid. Jetnoise please!
aviodromefriend
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3519
Joined: 03 Dec 2006, 22:10
Type of spotter: zo snel afgekeurd, ik kreeg geen kans S5 te worden
Location: Airshows, EHKD, Where HAT eh took me

DVD Gilze-Rijen

Post by aviodromefriend »

Vandaag de DVD van Gilze ontvangen.

Als ik eerlijk ben: ik heb het idee dat een aantal verbeteringen die in 2009 waren doorgevoerd weer zijn teruggedraaid voor dit jaar. De geluidskwaliteit is weer zodanig dat je meteen, zelfs zonder dat je geweest bent weet dat je naar het commentaar dat op de show uit de luidsprekers kwam zit te luisteren, zonder dat er is geprobeerd alleen maar geluidstechnisch alles op te krikken naar een goed niveau.

Verder heb ik maar heel weinig van de static gezien (dacht juist kort geleden nog ergens op de site van de luchtmacht te hebben gelezen dat er juist weer meer aandacht op de DVD van dit jaar hiervoor zou zijn). Daarentegen staat er toch weer het onderdeel "the making of" op.

Zoals ik er nu tegenaan kijk denk ik niet dat het schijfje nog zoveel in de recorder zal verdwijnen om van te genieten. Daarvoor is 2009 veel geschikter. 2010 zal meer om de serie compleet te hebben in mijn gedachten blijven. Jammer.
De Zamboni heeft kramp in zijn achterwiel
Jan Maarten Smeets, Heerenveen 31 oktober 2009
Post Reply

Return to “Airshow news!”