CF card drama..

ImageImageDedicated forum for all your questions, remarks etc about (aviation) photography, digital as well as old fashioned film.

Forum rules
ImageImage
Post Reply
User avatar
Delta12
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 900
Joined: 04 Oct 2004, 17:42
Type of spotter: F5
Location: N52E005

CF card drama..

Post by Delta12 »

Hi all,

Ik was afgelopen zondag op schiphol en heb daar de hele middag fotos gemaakt vrijwel alles in .RAW toen kwam de dreamliner van China Airlines dus ik maak er 5 fotos van en ik blij want eindelijk heb ik hem op de foto kunnen zetten onder perfecte weers omstandigheden. me camera schrijft de bestandjes naar de CF card en ik wil ze bekijken.. maar nee hoor niks!! dus ik dacht misschien heeft hij ze ergens anders tussen gezet en ik me CF card door zoeken maar niks dus ik maar hopen dat hij thuis tevoorschijn zou komen maar dat komt hij dus ook niet :cry: :cry: (Hell broke lose) raar was dat de camera voor ik fotos maakte aan gaf dat er nog 9 fotos in RAW op de card paste en na het bufferen er nog 2 op konden en ik heb daarna nog 2 fotos gemaakt die verschenen wel op de card :twisted: :?: Dan ga je echt denken of er een hogere macht bestaat die jou even loopt te sarren door alleen die 5 fotos van die kist waar je voor kwam laat verdwijnen. En we zijn er nog niet want ik ging de fotos overzetten toen ik op schiphol was keek ik nog hoeveel fotos ik gemaakt had ca 100 fotos maar thuis na het downloaden waren dat er maar 68!!! Die rest van de verdwenen fotos kan me even weinig schelen want ik wil die 5 dreamliner pics terug!

In elk geval ik liet het er niet bij zitten ik heb met een software progammatje fotos terug gehaald veel in jpeg formaat kreeg ik terug maar de dreamliner plaatjs alleen op 160px formaat in jpeg. En de vermoedelijke raw files van die Dreamliner kan ik niet openen in photoshop want dan kreeg ik een error: Not right document :evil:

Dit is alles dat ik kan terug zien. De echt CRW files zijn niet te openen en ik weet niet 100% of die er echt op staan. maar die jpeg copy moeten ergens van af komen

Image
Image
Image

Is hier iemand die weet hoe ik die fotos terug kan krijgen? als fatsoenlijk .CRW bestand? Ik heb er echt serieus veel voor over wie ze terug kan krijgen.


Ruben Hofs
User avatar
SquAdmin
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3734
Joined: 21 Feb 2003, 11:04
Location: C a/d Y

Post by SquAdmin »

Ik weet niet precies hoe je instelling is, maar dit lezende gok ik dat je JPG + RAW fotografeert. Het zou kunnen dat je camera hier geen rekening mee houdt als ie berekent hoeveel er nog op de kaart past.

Hoe dan ook lijkt het me voor de hand liggend dat ie een fifo principe gebruikt bij het wegschrijven van de foto's naar de kaart. In eerste instantie zouden er in ieder geval wat foto's op de kaart gekomen moeten zijn. De foto's die je daarna neemt komen in het intern geheugen van de camera en doordat er geen ruimte op de kaart is wordt het intern geheugen telkens overschreven (lijkt me).

Wat ik overigens ook typisch vind is dat je camera kennelijk thumbnails aanmaakt op de kaart, maar dit zou eventueel ook met je previewsoftware gebeurd kunnen zijn. Aangezien de bestandsgrootte van een thumbnail te verwaarlozen is zou dit overigens geen oorzaak kunnen zijn van het verdwijnen van de foto.

Niet dat dit een oplossing van je probleem is, maar door recursief redeneren komen we misschien een stap verder... Kan me voorstellen dat je je klote voelt als dit een interessante kist voor je is.
Greetz,

Patrick
User avatar
Bianca
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 249
Joined: 10 Mar 2003, 19:43
Type of spotter: Fotograaf
Subscriber Scramble: Bianca
Location: Sliedrecht

Post by Bianca »

Hee Ruben,

Ik heb weleens per ongeluk me foto's weggegooit, maar wat jij heb heb ik nooit gehad. Bij mij werkte het volgende programmatje :
http://www.cardrecovery.com/download.asp" onclick="window.open(this.href);return false;

Kan je eerst gratis downloaden om te kijken of je bestanden er nog op staan, als dit zo is kan je het eventueel kopen en ze weer terugkrijgen. Ik heb gewoon me kaartje naar de fotograaf gebracht en het hem laten doen...... Koste mij niks...... :lol:

Weet trouwens niet of het ook met RAW gaat...... :oops:

Maar succes en wel laten horen of het gelukt is he!!!!!

Groetjes,
Bianca
User avatar
Delta12
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 900
Joined: 04 Oct 2004, 17:42
Type of spotter: F5
Location: N52E005

Post by Delta12 »

@SquAdmin

Nee, geen Jpg + RAW dat kan niet met de 300D dus was het zeker niet.

@bianca

Slim Slim ik vind het ook maar idioot 60 dollar dokken voor zoiets als het ook gratis kan toch?! :|O: Ik heb dat zelfde progamma gister gebruikt maar dan iet wat de illegale kant op... :roll: maja dat leverde alleen foute RAW en jpeg tumbnails op..


Ik heb inmiddels op een aantal forums een oproep gedaan dus nu maar hopen!
User avatar
SquAdmin
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3734
Joined: 21 Feb 2003, 11:04
Location: C a/d Y

Post by SquAdmin »

Ruben, je hebt het over de "vermoedelijke RAW files" die je niet geopend krijgt. Kun je de bestandsnamen en grootte van die bestanden eens noemen?
Greetz,

Patrick
User avatar
Glidepath
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1924
Joined: 25 Mar 2006, 12:04

Post by Glidepath »

x
Last edited by Glidepath on 24 Dec 2012, 17:39, edited 1 time in total.
Hoera d'revolutie, 't is eindelijk zover', maar de nwe leiders blijken net zo autoritair
User avatar
Delta12
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 900
Joined: 04 Oct 2004, 17:42
Type of spotter: F5
Location: N52E005

Post by Delta12 »

SquAdmin wrote:Ruben, je hebt het over de "vermoedelijke RAW files" die je niet geopend krijgt. Kun je de bestandsnamen en grootte van die bestanden eens noemen?
Raw00193 3,94mb (!veelste klein voor een RAW!)

Raw00109 6,02MB goed formaat maar niet te openen..

Enzo heb ik er nog stuk of 8 van dat soort bestanden varieerend tussen 992kb en 8mb! als ik bij eigenschappen staat er ook echt dat het een CRW file is.

In elk geval gister avond heeft Recue PRO van sandisk de 2 onderste fotos in de eerste post kunnen redden. nu de rest nog..
Post Reply

Return to “Photography”