foto's als film naar DVD branden, maar hoe moet dat?

ImageImageDedicated forum for all your questions, remarks etc about (aviation) photography, digital as well as old fashioned film.

Forum rules
ImageImage
Post Reply
User avatar
Hopla
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 433
Joined: 04 Dec 2004, 18:36

foto's als film naar DVD branden, maar hoe moet dat?

Post by Hopla »

Hoi,

Ik zou het heel leuk vinden als ik mijn photo's op DVD zou kunnen zetten en op TV kan kijken. Met ondertiteling en een muziekje. Nu heb ik dit geprobeerd te doen met Adobe Premiere Pro. Ik blijf echter vastlopen op foutmeldingen op het moment ik naar DVD probeer te branden vanuit Adobe premiere pro en dus geef ik het na 2 weken op.

Zijn er ook andere spotters die op bovenstaande manier photo's opslaan en met welk programma doen jullie dit? Ik ga er gewoon niet uitkomen met Adobe.
Laurens Alblas
Posts: 14
Joined: 03 Aug 2007, 22:11
Contact:

Post by Laurens Alblas »

---
Last edited by Laurens Alblas on 22 Dec 2010, 21:03, edited 1 time in total.
User avatar
Glidepath
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1924
Joined: 25 Mar 2006, 12:04

Post by Glidepath »

een kennis van mij doet dat wel eens, maar ik kan even niet op de naam komen van dat (betaal)pakketje.

dus dan maar deze tip:
Kijk eens op 'Wintips', daar staan vast wel van dat soort pakketten, zowel als freeware, shareware of als koopspul in trailversies.

succes
Hoera d'revolutie, 't is eindelijk zover', maar de nwe leiders blijken net zo autoritair
F104G
Posts: 24
Joined: 22 Oct 2003, 15:52

Post by F104G »

Ik heb dit wel gedaan met Magix Video de Luxe. Van Magix is tegenwoordig ook een versie te koop die geschikt zou zijn voor HD TV.
Dat is Magix Foto's op CD & DVD de Luxe.
Kost ongeveer 50 a 60 euro, al naar gelang waar het je het koopt.
User avatar
Felipe
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 209
Joined: 15 May 2004, 12:05

Post by Felipe »

Pinnacle studio.

Ik gebruik versie 9 plus. Deze gebruik ik normaal voor het monteren en bewerken van video's, maar een leuke compilatie van foto's gaat ook prima met dit proagramma. Je laad in plaats van filmscenes gewoon foto's en die zet je simpelweg achter elkaar aan, desgewenst kun je hier leuke overflows, muziekjes, teksen voor of achter of tijdens de foto's voorbij laten komen.

Gewoon een beetje proberen en als je klaar bent, kun je het geheel keurig op dvd kwaliteit op een schijfje zetten.

Veel succes!!
User avatar
Richard from Rotterdam
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 2653
Joined: 09 Aug 2004, 12:38

Post by Richard from Rotterdam »

Als je een videobewerkingsprogramma hebt, dan foto's importeren in een formaat van bijvoorbeeld 1024x576 pixels (bij breedbeeld) of 768x576 (standaard 4:3 televisie), of iets groter als je bijvoorbeeld zooms wilt hebben. Zorg dat het programma de interlacing van je foto's corrigeert, anders krijgt je lelijke lijnen, die continu verspringen.

DPI van je foto's kun je instellen op pak 'em beet 150dpi, veel meer doet je tv toch niets mee.

Die programma's kunnen niet met heel veel foto formaten overweg, maar JPG is al ruim voldoende. Te grote bestanden (bijvoorbeeld TIFF) vragen erg veel geheugen bij het afspelen - en dat moet je dan maar net hebben (2GB RAM is eigenlijk een minimale vereiste).

Als je je "film" klaar hebt, dan die exporteren als een Quicktime movie en dat weer importeren in een DVD authoring programma. Dat zou goed moeten werken.

Zorg er ook voor dat je uiteindelijke film niet langer is dan 2 uur. Dat is de maximale lengte die een single layer DVD aan kan. Grootte van het Quicktime filmpje maakt niet uit. Je DVD authoring programma bouwt een filmpje van bijvoorbeeld 50GB zelf om naar de maximale datahoeveelheid dat past op een DVD schijf (4,3GB).

succes!!
User avatar
Hopla
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 433
Joined: 04 Dec 2004, 18:36

Post by Hopla »

Bij toeval stuitte ik op het programma memoriesontv. Dit programma heb ik nu gebruikt overigens zonder enige handleiding te lezen.

Ik ben echt heel enthousiast over dit programma. Het kan echt heel veel en het belangrijkste, heel gebruiks vriendelijk. In een middagje had ik een gave film met foto's, ondertiteld, met muziek en geluidjes onder de plaatjes. Een heel mooi intro gemaakt en aftiteling, transities etc. Daarbij ook nog een aantal foto's bewerkt etc.

Echt een aanrader!
Post Reply

Return to “Photography”