Fototassen mee in het vliegtuig?

ImageImageDedicated forum for all your questions, remarks etc about (aviation) photography, digital as well as old fashioned film.

Forum rules
ImageImage
Post Reply
SpotterNL
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 708
Joined: 01 Mar 2005, 19:34

Post by SpotterNL »

Hanz wrote:(met name KLM heeft van moeilijk doen een kunst gemaakt!! :evil: )
In wat voor opzicht? Met ruimbagage zijn ze erg streng op gewicht inderdaad, maar ik heb met handbagage nog nooit problemen gehad bij KLM (of elke andere maatschappij) en ik vlieg ze een paar keer per jaar, zowel Europees als intercontinentaal. Ik heb meestal een fototas van 10-15 kilo bij me (Computrekker AW) maar ik heb nog nooit een onvertogen woord gehoord, zelfs niet bij KLC.
User avatar
mwpeters
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1642
Joined: 07 Dec 2002, 15:39
Location: Holland
Contact:

Post by mwpeters »

Heb ook nog geen problemen gehad met grote tassen. Ben met KLM naar Abu Dhabi/Bahrein en had mijn Snugpak Bergen meegenomen (rugzak die in gebruik is bij de British Marines) waar zo'n 100 liter inpast en deze gewoon meegenomen als handbagage. Hij woog vol beladen toen 26kg.
Image
Heb wel bij de balie gemeld dat er voor meer dan 4500 Euro aan waardegoederen inzat zoals laptop/camera en lenzen. Het was toen allemaal geen probleem dus. Misschien is het ook hoe je het aanpakt en hoe je het meld.
User avatar
Hans.Jacobs
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 146
Joined: 08 Aug 2006, 09:10
Subscriber Scramble: Hans Jacobs
Location: Singapore

Post by Hans.Jacobs »

maakt volgens mij ook erg veel uit wat voor persoon je treft bij de incheck balie. Heb me eens door een van die meisjes in Amsterdam laten vertellen dat bij alle incheck baggage het gewicht in het systeem wordt vermeld. Als de tas te zwaar is en er is niet betaald voor het extra gewicht dan kunnen zij in de problemen komen.
Beetje vreemd dat je dan zomaar meer dan 20 kilo handbagage mee kan nemen, maakt volgens mij ook erg veel uit wat voor persoon je treft bij de incheck balie. Wat je zegt, het is logisch dat je meer dan 4000 euro aan cameras en electronica niet gaat inchecken en het is fijn als je iemand treft aan de balie die er begrip voor heeft. Heeft misschien ook te maken met het feit of de vlucht vol is ja of nee?

groetjes,
Hans.
User avatar
EHAM
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3373
Joined: 30 Apr 2005, 21:32
Type of spotter: F2
Subscriber Scramble: Joost de Wit
Location: Hoofddorp
Contact:

Post by EHAM »

sfeyenoord1 wrote:Als ik het niet verkeerd heb zijn alle lowpro tassen zo gemaakt dat ze als handbagage meemogen in het vliegtuig, dus geen probleem! ;)
Volgens de site van Lowepro heb je het wel verkeerd. Bij de producten staan allerlei logootjes waarvan er één "airline carry on' heet. En dat logootje staat niet bij alle tassen vermeld.
Joost de Wit
Image
Hans Rolink
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1567
Joined: 07 Sep 2002, 22:53
Type of spotter: F4.5
Subscriber Scramble: Hans Rolink
Location: The North of the Netherlands
Contact:

Post by Hans Rolink »

Bij het boarden van een Transavia vlucht werd er bij de gate nog even extra gekeken naar grote handbagage stukken. Men kreeg toen mijn Lowepro Magnum AW in de gaten. Op hun vraag antwoordde ik dat de tas vol zat met fotospullen.
"Oh meneer, dan willen wij er niks mee te maken hebben. Neem maar mee."
Prima toch.

Hans.
User avatar
NWdc10
Scramble Rookie
Scramble Rookie
Posts: 90
Joined: 28 Jun 2005, 20:10
Subscriber Scramble: NWdc10
Location: EHRD

Post by NWdc10 »

Bij Air Nostrum werden grote stukken handbagage bij het instappen alsnog in het ruim gelegd. Mede vanwege de kleine bagagebakken in (CR2 en ATR) de toestellen. Wanneer ik zei dat er foto apparatuur in m'n handbagage zat, kon ik telkens m'n tas zonder problemen meenemen.

gr Richard
User avatar
SquAdmin
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3734
Joined: 21 Feb 2003, 11:04
Location: C a/d Y

Post by SquAdmin »

Hanz wrote:Beetje vreemd dat je dan zomaar meer dan 20 kilo handbagage mee kan nemen
Makes me wonder... op welk punt in het systeem wordt daadwerkelijk gecontroleerd hoe zwaar je handbagage is? Voor zover ik me kan herinneren leg je deze alleen in de rontgenkast. Geeft die ook het gewicht aan?
Greetz,

Patrick
User avatar
Key
Site Admin
Site Admin
Posts: 11183
Joined: 06 Dec 2002, 09:21
Type of spotter: F2
Subscriber Scramble: U bet
Location: ex EHAM

Post by Key »

Ligt eraan wat de maatschappij wil. Uitersten bij de loco's zijn Thomson (5kg, wegen, zeuren) en easyJet (if it fits in, it gets on). Bij 'full fare carriers' nooit vragen over gehad.

Erik
Engines Turning Or People Swimming
User avatar
Iwan Bogels
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 2385
Joined: 06 Sep 2002, 06:59
Subscriber Scramble: Iwan Bogels
Location: N 52°13"31.2 E 4°29"57.5
Contact:

Post by Iwan Bogels »

Hallo allemaal,

Een paar weken geleden heb ik mijn nieuwe fototas binnen gekregen. Eindelijk kan ik alles in één tas meenemen ! Het gewicht van mijn nieuwe combinatie is 21,7 kg, maar qua formaat valt het binnen de standaard "carry onboard luggage" afmetingen. Het zou dus in alle meetrekjes bij de incheck balies moeten passen. Alleen dat gewicht he ?! Pfff......

Mijn eerste reisje per B737-500 is prima bevallen. Geen problemen bij het inchecken of vervoer in de bagagebakken boven de stoelen. Sterker nog, de tas past perfect en lijkt haast wel op maat gemaakt.

Het grote voordeel van deze tas is dat er wieltjes onder zitten ÉN dat de tas is voorzien van geintegreerde rugzak banden. Je kunt hem dus als een rugzak dragen, of als een trektekkel achter je aan slepen. Ideaal ! Daarnaast is er aan de zijkant een constructie om je eenpoot / driepoot statief te bevestigen en zitten er in de tas twee anti-diefstal staalkabels verwerkt waarmee je je tas kunt vastmaken aan een vast punt. Ook de rits van de deksel kan middels een vast cijferslot op de zijkant van de tas worden vergrendeld zodat niemand hem zomaar open kan maken. Verder wordt een hoes meegeleverd om de tas tegen regen te beschermen,

Het is even een flinke investering (Euro 399,-), maar dan heb je ook wat. In de USA kun je de tas al voor ongeveer Euro 250,- op de kop tikken. Hopelijk gaat mijn tas de komende tien jaar mee en kan ik hem nog vaak en ongehinderd aan boord van alle kisten slepen.

Ik weet dat sommigen van jullie ook een probleem hebben om alle apparatuur in één tas mee te slepen, dus wellicht is dit een goede suggestie. Doe er je voordeel mee. Voor meer info over deze tas, zie http://www.thinktankphoto.com/ttp_produ ... Scrty2.php

Doej,
Iwan

PS: Hieronder zie je een foto van hoe ik hem heb ingedeeld. Bij de tas zijn zoveel verschillende interne wandjes, flexibere schotjes en beschermingen meegeleverd, dat er geen ruimte meer zou zijn voor enige apparatuur als je de afscheidingen allemaal tegelijk in je tas zou proppen.

Image
User avatar
Aviaphotos
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 2039
Joined: 30 Jul 2004, 20:53
Type of spotter: F5
Subscriber Scramble: No
Contact:

Post by Aviaphotos »

SquAdmin wrote:
Hanz wrote:Beetje vreemd dat je dan zomaar meer dan 20 kilo handbagage mee kan nemen
Makes me wonder... op welk punt in het systeem wordt daadwerkelijk gecontroleerd hoe zwaar je handbagage is? Voor zover ik me kan herinneren leg je deze alleen in de rontgenkast. Geeft die ook het gewicht aan?
Gewicht van handbagage wordt doorgaans niet gechecked. Alleen ingecheckte bagage wordt gewogen en in het weight&balance systeem vermeld, zodra je het op de bagageband naast de check-in balie zet.
Bij twijfel kan het weleens voorkomen dat je gevraagd wordt om de bagage die je als handbagage mee wilt nemen even op de band te zetten, zodat ze het kunnen wegen.

Bij kleinere toestellen, zoals de Fokker 50, kan het zijn dat grote stukken handbagage alsnog het bagageruim in moeten, het komt dan (meestal) bovenop de gewone bagage te liggen, en deze bagage krijgt dan een label met "gate delivery" of iets dergelijks, wat betekend dat je de bagage bij het uitstappen weer terug krijgt en dat de bagage dus niet via het normale bagagesysteem gaat.

Groeten,

Pim
Pim Hesse Photography - http://www.pimhesse.com
User avatar
Piet Luijken
Moderator
Moderator
Posts: 3858
Joined: 27 Dec 2003, 14:19
Subscriber Scramble: Piet Luijken
Location: Amstelveen

Post by Piet Luijken »

De grootte en gewicht van handbagage kan een probleem zijn. Steeds meer reizigers proberen zoveel mogelijk handbagage aan boord te krijgen om zo wachttijden bij het ophalen van de koffers te voorkomen. Helaas zijn de vliegtuigen daar niet op bererekend en dus is er op een gegeven moment geen plaats meer in de bagage bakken zeker bij een vol vliegtuig.

Afhankelijk van de grondafhandeling en de cabine crew wordt er vanaf het begin, maar meestal op het laatste moment, bepaalde stukken handbagage aan boord geweigerd en in het ruim gestopt.

Als een van de eerste boarden heeft zeker voordeel.

Mijn probleem is dat ik meestal ook een rugtas mee wil met wat eten en drinken en al mijn serialboekjes. Meestal mag je maar een (1) stuk bagage aan boord mee nemen, maar af en toe in de GB mag je zelfs maar een stuks handbagage door de security meenemen.

Ik heb een Tamrac Turbo Cyber Pro:

http://tamrac.com/5618open_lrg.htm

en dat werkt heel goed aan boord.

gr
Greetings,

Piet Luijken
Scramble Editor
User avatar
Key
Site Admin
Site Admin
Posts: 11183
Joined: 06 Dec 2002, 09:21
Type of spotter: F2
Subscriber Scramble: U bet
Location: ex EHAM

Post by Key »

Aviaphotos wrote:Gewicht van handbagage wordt doorgaans niet gechecked.
Dat varieert een beetje. Ga bv. niet met Thomson vliegen want die hanteren max. 5kg (indien niet op de heen- dan wel op de terugweg)! easyJet reageert daar weer handig op met 'If it fits in it gets on' maar was sneller met het apart laten betalen voor een koffer geloof ik.
Enniehauw, de verwachting is dat er in de nabije toekomst meer gelet zal worden op het gewicht van handbagage, m.n. bij de low-cost-toko's. Geniet ervan zolang het nog kan. ;)

@ Iwan: slechts één body mee? Verder erg cool!

Erik
Engines Turning Or People Swimming
pampa31
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 114
Joined: 08 Mar 2004, 10:35
Location: Belgium Houthalen-Helchteren
Contact:

Post by pampa31 »

Piet Luijken wrote:Mijn probleem is dat ik meestal ook een rugtas mee wil met wat eten en drinken en al mijn serialboekjes. Meestal mag je maar een (1) stuk bagage aan boord mee nemen, maar af en toe in de GB mag je zelfs maar een stuks handbagage door de security meenemen.
Ik dacht dat je geen VLOEISTOFFEN meer of het vliegtuig mag meenemen?
Kind Regards
pampa31
Dirk
User avatar
Key
Site Admin
Site Admin
Posts: 11183
Joined: 06 Dec 2002, 09:21
Type of spotter: F2
Subscriber Scramble: U bet
Location: ex EHAM

Post by Key »

Key wrote:Dat varieert een beetje.
Hm, post gelijktijdig met Piet. Als er iets dubbel staat: vandaar. 8)

Erik
wright flyer
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 134
Joined: 31 Oct 2003, 21:10

Post by wright flyer »

Hoi Iwan,

Flinke inhoud van de tas, misschien gekke vraag, maar is een 2e body geen betere investering dan de 300 en de 400 combinatie? Bijvoorbeeld een 2e 1D i.p.v de 300. Het aantal mm's kun je overbruggen met je convertor, en voor de actie platen zul je toch meestal de de 400 gebruiken? Zo heb je ook meer zekerheid voor als de body het ooit op een trip zal begeven, ben benieuwd hoe je in praktijk hier mee omgaat, blijft de 300 niet vaak in de tas zitten?

gr Frank

p.s geen intresse om over te kopen, maar gewoon benieuwd :wink:
Post Reply

Return to “Photography”