Pre-setting Canon 600D.

ImageImageDedicated forum for all your questions, remarks etc about (aviation) photography, digital as well as old fashioned film.

Forum rules
ImageImage
Post Reply
airman
Scramble Rookie
Scramble Rookie
Posts: 98
Joined: 21 Sep 2009, 13:49
Type of spotter: Mill
Subscriber Scramble: airman

Pre-setting Canon 600D.

Post by airman »

Vraagje over de presettings van mijn net verworven 600 D van Canon.
In mijn menu kan ik pre-settings instellen wat kan ik beter nemen standaard of landschap,ik fotografeer niet automatisch als ik naast de baan sta meestal op F-8 of als het allemaal erg hard gaat op
1/1000 en auto-diafragma en iso,waar hebben jullie goede ervaringen mee ?

Graag hoor ik jullie mening- alvast bedankt, Rene.
bvdboomen
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1129
Joined: 13 Aug 2009, 10:39
Type of spotter: F4
Location: Tilburg

Re: Pre-setting Canon 600D.

Post by bvdboomen »

Ik neem aan dat je met presettings, de picturestyles bedoelt in de camera?
Als je RAW schiet, dan zijn deze instellingen niet van toepassing. Je kunt ze wel als uitgangspunt gebruiken in de RAW converter. Schiet je JPEG, dan zou ik voor standaard of neutraal kiezen.
Voor wat betreft de fotografische instellingen ga ik een heel eind met je mee.
Ik ben de laatste tijd echter bezig met de camera op Tv te houden. Voor de heli's ga ik dan naar 1/100-1/250ste en voor de jets inderdaad naar de 1000/sten. Mijn ISO zet ik wel handmatig zo laag mogelijk. Ik wil niet dat de camera ineens gaat besluiten om naar ISO 400+ te gaan terwijl met een kleine aanpassing in sluitertijd ISO200 of ISO100 gehandhaafd kan worden.
Ik vind dit op dit moment een fijne manier van werken maar het kan zomaar zijn dat ik bij andere omstandigheden toch weer naar Av mode ga. Dat is het leuke van fotografie: er kan zoveel. :D
airman
Scramble Rookie
Scramble Rookie
Posts: 98
Joined: 21 Sep 2009, 13:49
Type of spotter: Mill
Subscriber Scramble: airman

Re: Pre-setting Canon 600D.

Post by airman »

Mag ik je bedanken voor de reply,fotograferen is inderdaad experimenteren.
Vooral eerst maak ik enkel jpg foto,s in Raw meteen dat gaat een beetje snel meteen, ik ben echt beginnend
ik bedoel inderdaad de settings die jij noemt van standaard tot macro en landschap en portret fotografie.
Volgens mij zij de enige twee instellingen voor luchtvaart namelijk standaard en landschap, in landschap word de achtergrond scherper.
Als je dus in landschap gaat fotograferen en ook de negenpunt focus stand neemt om alleen het midden scherp te krijgen en de randen-correctie aanzet, weet ik niet wat de camera ermee gaat doen,
dat zijn dus drie dingen.
Daarom denk ik dat de standaard setting met randen correctie en de negenpunts midden focus beter uit zal komen,ik ga dat eens uitproberen als ik daar de tijd voor heb en in de buurt van Schiphol kom.
Vandaar dat ik benieuwd ben naar de ervaringen van anderen - Ik wil het uitzoeken voordat ik in september naar de ILA in Berlijn ga. Grts Rene.
EHAM36L
Posts: 5
Joined: 22 Sep 2010, 22:03
Type of spotter: F2
Location: Haarlem

Re: Pre-setting Canon 600D.

Post by EHAM36L »

airman wrote:.....
Volgens mij zij de enige twee instellingen voor luchtvaart namelijk standaard en landschap, in landschap word de achtergrond scherper.....
Als je in RAW formaat schiet kan je in Canon's DPP dat soort instellingen geheel naar wens aanpassen, en buiten dat kan je daarbinnen weer het contrast, highlight, shadow, tone, saturation en sharpness afregelen.
Schieten in RAW heeft zoveel voordelen, platen die je wegflikkerd in JPEG formaat kan je nu redelijk tot goed opkalefateren, natuurlijk binnen de grenzen van redelijkheid.
Ik schiet met een 7D en eigenlijk vrijwel altijd op Tv stand, laagst mogelijke iso, met een aangepaste picturestyle, namelijk standard met sharpness in de plus.
Blijkt dit overdone, schroef ik het terug in DPP, dit geldt voor alle aanpassingen die je in/op je body kan doen.
Zoiezo is nabewerking altijd van toepassing, ik ken vrij weinig [airplane]fotografen die direct van kaart een perfecte foto hebben, maar het is wél de kunst om niet te overdrijven met nabewerken.
Gear: Canon EOS 450D Canon EOS 7D Canon EF 70-200 F4L USM
favo locatie: EHAM
airman
Scramble Rookie
Scramble Rookie
Posts: 98
Joined: 21 Sep 2009, 13:49
Type of spotter: Mill
Subscriber Scramble: airman

Re: Pre-setting Canon 600D.

Post by airman »

Ok Bedankt , ik ga zeker proberen eens in raw te schieten en er mee experimenteren,dus jij prefereert een vaste sluitertijd en de iso handmatig ingesteld en laat de camera het diafragma uitkiezen,die standen zal ik onthouden het proberen waard,in ieder geval Bedankt en de grtz.
Post Reply

Return to “Photography”