Aanpassing Wet luchtvaart

ImageImageLogs and news for those airports and airfields in The Netherlands not covered in the subforums.

Forum rules
ImageImage
Post Reply
User avatar
Flyboy
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 2708
Joined: 14 Sep 2006, 09:39
Type of spotter: F4
Subscriber Scramble: Flyboy
Location: Hillywood
Contact:

Aanpassing Wet luchtvaart

Post by Flyboy »

Vanaf 1 april ook geen defensie heli’s op ads-b in oeffengebieden.

Artikelsgewijs ARTIKEL I
Gebleken is destijds dat militaire luchtvaartuigen die een mode S transpondercode voeren door middel van een ADS-B ontvanger te volgen zijn via diverse voor het publiek toegankelijke internetpagina’s. Om het geheime karakter van als zodanig aangewezen militaire vluchtuitvoeringen te waarborgen is toen in de Regeling boorduitrusting (Stcrt. 2015, 37711) voor de gezagvoerders van militaire straalvliegtuigen een uitzondering gemaakt op de verplichting te vliegen met een werkende SSR-transponder in mode S in militaire oefengebieden die worden genoemd in artikel 2 van de Regeling beperking of verbod uitoefening burgerluchtverkeer in bepaalde gebieden 2018.

De in artikel 8 voorziene uitzondering wordt in die zin gewijzigd dat in algemene zin wordt bepaald dat ook helikopters onder de uitzondering vallen alsook de luchtvaartuigen van bondgenootschappelijke krijgsmachten. Bij dit laatste moet worden gedacht aan oefeningen in bondgenootschappelijk verband. Door dit in algemene zin in artikel 8 te regelen, worden administratieve lasten in de vorm van per luchtvaartuig te verlenen ontheffingen vermeden.

Om aan te sluiten bij het opschrift van artikel 2 van de Regeling beperking of verbod uitoefening burgerluchtverkeer in bepaalde gebieden 2018 wordt expliciet vermeld dat het om militaire oefengebieden gaat.

Bron:
https://zoek.officielebekendmakingen.nl ... oiBVry2gRU
Post Reply

Return to “Spotting Netherlands”