Boeing 737 'Classic' tijdens weekend niet meer welkom

ImageImageForum for movements and news on Eindhoven airbase and airport.

Moderator: gatso76

Forum rules
ImageImage
Post Reply
User avatar
Henk Voortwijs
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3590
Joined: 13 Jan 2004, 20:56
Type of spotter: Radio monitoring
Subscriber Scramble: Henk Voortwijs
Location: Vogelwaarde, The Netherlands
Contact:

Boeing 737 'Classic' tijdens weekend niet meer welkom

Post by Henk Voortwijs »

Op Eindhoven Airport gelden vanaf 1 april strengere regels wat betreft het toelaten van ‘lawaaiige’ vliegtuigen. Gedurende de weekenden worden voortaan geen toestellen uit de categorieën D, E en F van de ACI Aircraft Noise Rating Index toegelaten. Hierbij gaat het om oudere vliegtuigtypes, waaronder de Boeing 737 'Classic'.
De ACI Aircraft Noise Rating Index bestaat uit zes categorieën, van A tot en met F. De drie categorieën met vliegtuigtypen die het meeste geluid produceren mogen in het weekend geen landingen of starts meer uitvoeren vanaf Eindhoven Airport.
Toestellen die dan niet meer op Eindhoven Airport mogen landen zijn onder meer de Boeing 737-300 en 737-400, zo blijkt uit gegevens van luchthavenorganisatie ACI. Sommige vliegtuigtypen, waaronder de Airbus A310 en Boeing 767, worden alleen geweerd wanneer ze van oudere motoren zijn voorzien. Toestellen als de Airbus A300, DC-10 en MD-11 mogen in geen enkel geval nog in het weekend van Eindhoven Airport gebruikmaken. Overigens worden deze vliegtuigtypen toch al zelden of nooit op commerciële vluchten van en naar de Brabantse luchthaven ingezet.
Volgens Eindhoven Airport voerden in het zomerseizoen van 2010 twee luchtvaartmaatschappijen in het weekend regelmatig vluchten uit met toesteltypes uit de categorieën D, E en F. Daarbij ging het om Corendon Airlines en Sky Airlines uit Turkije, die beide Boeing 737 Classic-varianten hebben ingezet vanaf Eindhoven.
De per 1 april in werking tredende maatregel komt voort uit de afspraken die vastgelegd zijn in het Aldersadvies. Eindhoven Airport is nu begonnen met de uitvoer van de hinderbeperkende maatregelen die hierin zijn opgenomen. Vanaf 2015 zijn toestellen uit de categorieën D, E en F ook doordeweeks niet meer welkom in Eindhoven.

http://www.luchtvaartnieuws.nl/nl-NL/Ar ... _Eindhoven
UBC760XLT;UBC780XLT;UBC3500XLT;UBC9000XLT;SANGEAN/ATS-909X
Post Reply