Chinook-inzet bij opsporing ontsnapte gevangene in Breda

ImageImageA special Forum for Gilze-Rijen and Gilze Rijen Aviation Society (GRAS) with news, facts and social talk from the south.

Moderator: SWAT 11

Forum rules
Image
Image
This forum is supervised by GRAS, Scramble only hosts this forum. The basic rules of the Scramble Message Board also apply to this forum, but GRAS may have additional regulations. Dutch is the main language here but English is allowed too.
Post Reply
User avatar
DrDree
Scramble Rookie
Scramble Rookie
Posts: 88
Joined: 30 Oct 2007, 14:49
Type of spotter: F5
Subscriber Scramble: Andre van Eersel

Chinook-inzet bij opsporing ontsnapte gevangene in Breda

Post by DrDree »

Gisteren (22-06-2011) heeft een Chinook assistentie geleverd bij het opsporen van een ontsnapte gevangene uit de jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda.

Een Chinook transporthelikopter heeft vanmidddag geholpen bij een zoektocht naar een jongeman die was ontsnapt uit jeugdinrichting De Heiakker in de regio Breda.
De Chinook, die in de buurt een trainingsmissie vloog, is op verzoek van de politie ingezet. Een politiehelikopter van Schiphol heeft daarna de zoektocht overgenomen. De jongen was om 17.00 uur nog niet gevonden.
De transporthelikopters behoren tot het Defensie Helikopter Commando en hebben als thuisbasis het 298 squadron op vliegbasis Gilze-Rijen

Ministerie van Defensie

BREDA - Uit jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda is woensdagmiddag rond twaalf uur een gevangene ontsnapt. Dat meldt een woordvoerster van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Om wie het gaat en hoe hij heeft kunnen ontsnappen, is niet duidelijk.
De politie is een zoektocht gestart naar de voortvluchtige en speurt de omgeving af. Een Chinook-helikopter van vliegbasis Gilze-Rijen was toevallig in de buurt en heeft meegezocht tot de politiehelikopter er was.

Groot personeelstekort
Vorige week werd bekend dat Den Hey-Acker kampt met een personeelstekort. Medewerkers moeten een verklaring tekenen waarin ze akkoord gaan met een noodrooster voor de zomer. Ze stemmen daarmee in met diensten van maximaal twaalf uur, roosterwisselingen op het laatste moment en onderbezetting. Vakbond Abvakabo FNV vreest voor de veiligheid van het personeel omdat er situaties met onderbezetting voorkomen. Er zijn bij de vakbond overigens verder geen signalen van onderbezetting bekend.

Volgens BN DeStem zijn bronnen binnen Den Hey-Acker niet verrast door de nieuwe ontsnapping. Tegen de krant zeggen enkele anonieme personeelsleden dat de werkdruk door de reorganisatie van het gevangeniswezen "onaanvaardbaar groot" is en "het wachten is tot er iets heel ergs gebeurt".

Niet de eerste ontsnapping
Het is niet de eerste keer dat een gevangene ontsnapt uit de jeugdgevangenis. Twee jaar geleden kon een ontsnapte jongen na veertig minuten in de kraag worden gevat. In 2007 wist iemand een halve dag voortvluchtig te blijven.

Omroep Brabant
Post Reply

Return to “Gilze-Rijen & GRAS”